Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Dobrý den, doufám, že moc neruším, ale potřeboval bych s něčím poradit. Příklad s vektorovým počtem jsem vyřešil(pouze bych prosil povědět postup od někoho zasvěcenějšího,abych si byl jistý). Vtom druhém příkladě bych prosil, jestli by mi někdo vysvětlil potřebu první a druhé derivace v příkladě a a také, proč je v příkladě 1/3 a po derivaci se celý výraz mění a z 1/3 je 1/6 a pak také 2/3.
Moc děkuji za pomoc.

Zdravím,
v 1. úloze bohužel nejde pořádně rozluštit ani zadání, natož Tvůj návrh (přepiš, prosím, pořádně buď v TeX (editor je napravo od okna zprávy), nebo alespoň do kvalitního ročního přepisu, při focení však zaostřuj na text, ne na papuče).
2. úloha - stejně, jako jsme diskutovali v předchozím tématu (vypadly při přepisu tečky nad z), po přechodu od
k
tečka již vypadla. Nederivuješ, ale naopak integruješ (při řešení sestavených pohybových rovnic, jsou to rovnice diferenciální), tedy např. přechod (na 3. scanu) z
(správně od
, ne
] k
(je v tom ovšem zmatek v tečkách) vznikne integrováním
. Obdobně i v dalších krocích. Zkus se podívat i po něčem jiném, než jen po sešitu, kde jsou chyby. Máte nějakou učebnici? Děkuji za upřesnění.
V pořádku? a děkuji za děkuji v tom předchozím tématu.
ten první:
Je dán rovnoramenný lichoběžník o délce podstav 16 cm a 10 cm a délce ramen 5 cm .Určete úhel který svírají jeho úhlopříčky pomocí vektorového počtu.
K tomu druhému příkladu jsem se chtěl jen zeptat, proč je tam ta 1/3? Jinak díky za odpovědˇ.
↑ ašž:
děkuji za zadání, k tomu ještě, prosím, přidej čitelný návrh řešení, ať se může zkontrolovat.
2. úloha má v základu pohybovou rovnici
, po úpravě dostáváme k řešení diferenciální rovnici:
.
Dobrý den, omlouvám se, že jsem nenapsal dříve, měl jsem něco na práci. Postup jsem vybral takový, že jsem v jednom bodě dal souřadnice 00 podle osy xy ( dělali to samé akorát s krychlí).Pak jsem si určil vektory podle souřadnic.Pak jsem použil vektorový součin a poté skalární součet pro cosinus.Vyšlo mi 0,573, což je tak 55 stupnˇů.
↑ ašž:
děkuji, určitě to bude daleko přehledněji, když popíšeš nejen slovně, ale s matematickým zápisem. Řešíme tedy
Je dán rovnoramenný lichoběžník o délce podstav 16 cm a 10 cm a délce ramen 5 cm .Určete úhel který svírají jeho úhlopříčky pomocí vektorového počtu.
Máme lichoběžník ABCD (podstavy AB, CD jsou zadány a také je zadána délka ramen BC a AD), úhel, který svírají uhlopříčky, budeme počítat jako odchylku vektorů
a
. Podle Tvého popisu jsi umístil počátek souřadnic do bodu A [0; 0] a na ose x leží podstava AB, tedy máme i souřadnice bodu B. Jak vyšly? A jak jsi zjišťoval souřadnice bodů C, D? Děkuji.
Lichobežník podstavy nemá.
↑ ašž:
Tie 5 v súradnici y asi nebudú dobre.
5 je totiž prepona v trojuholníku 3; ?; 5.
Stačí z C spustiť kolmicu k AB a je to vidieť. Strana 5 je "šikmo", tak nemôže siahať do výšky (súradnica y) 5.
Rovnako D je určený zle.
+ podstavy majú telesá, lichobežník má základne.
Dobrý den, omlouvám se, ale text k úloze s lichoběžníkem je jiný:Je dán rovnoramenný lichoběžník o délce podstav 16 cm a 10 cm a délce ramen 5 cm. Určete úhel, který svírají jeho
uhlopříčky, pomocí tenzorového počtu. Mohu se prosím zeptat, jak se dá úhel vypočítat pomocí tenzorového počtu?
Děkuji moc.
Lichobežník nemá podstavy.
Stránky: 1