Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
↑ Vetešník: Ak pouzijes svoje riesenie, comu sa rovna
?
↑ vlado_bb:
pokud zadám podmínku do obecné rovnice, která mi vyšla, tak c = -2 a po dosazení zpět do rovnice mi vyšel tento výsledek
↑ Vetešník: Skusil som urobit skusku a podla nej sa nezda, ze by to bolo spravne riesenie, ale ved skus aj sam, mohol som sa niekde pomylit.
↑ Vetešník: Ako obvykle, dosadenim.
↑ vlado_bb:
tak potom vyjde že 0=0 nebo ne?
↑ Vetešník: Ak ti to tak vyslo, tak to mas v poriadku.
↑ vlado_bb:
A tobě ta zkouška vyšla jak?
↑ Vetešník: Mne na lavej strane vyslo cosi ine, ale mohol som sa pomylit pri derivovani alebo roznasobovani, robil som to pomerne narychlo.
↑ Vetešník:
Zdravím,
rovnici nemáš vyřešenou dobře.
↑ Brano:
Díky, teď už jsem našel chybu ve znaménku. Dělal jsem ji, ale pořád stejně a na stejným místě. Ale pokud jsem si to dosazoval do rovnice, tak mi to vycházelo.
Každopádně mockrát díky za pomoc!!!
↑ Vetešník: To sotva, skuska ti s nespravnym riesenim urcite nemohla vyjst, tak ako nevysla ani mne.
↑ Vetešník:
pravdepodobne si aj v skuske robil tu istu chybu na tom istom mieste, kedze si podvedome ocakaval spravny vysledok ... ono nase podvedomie nam velmi rado potvrdzuje ze mame pravdu :D
Stránky: 1