Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
b.) si si istý že úloha je úplná?
tlak vypočítaš zo vzorca 
lenže pre výpočet S by bolo treba poznať aspoň polomer alebo obvod podstavy ak ak sa nemýlim, a F není takisto dané..
EDIT: a pokiaľ máš počítať tlakovú silu tak to je dané F čiže
a tlak p nieje tiež daný..buď som zle pochopil alebo zadanie nieje úplné :-(
třeba se jedná o hydrostatickou tlakovou sílu, protože u ní se jedná o kapalinu, která tlačí na dno a stěny nádoby:
, kde 
gadgetka napsal(a):
poloměr si může vypočítat z objemu, má zadanou výšku hladiny, pí je konstanta, čili
myslíš že toto sa učí na základných školách? :o ako to že to potom neviem? :-D
↑ lizzinkaa: počkaj trochu sa strácam, mrknem sa na to ;)
↑ lizzinkaa:
počuj nemohla by si mi prosím trošku objasniť kde si vzala to V (viem že objem je 1l ale prečo 0.001) a h? lebo už som sa fakt stratil..bolí ma hlava a k tomu je mi celý deň zle tak mi s tým trochu pomôž prosím :(
↑ lizzinkaa:
v příkladu je ale dotaz na tlakovou sílu, nikoli na tlak :)
↑ gadgetka:
vďaka už sa začínam aj ja pomaly chytať, lebo sa mi tam niečo nezdalo :) a prepáč mi to s tým vzorcom na polomer, doplo mi že je to len odvodenie zo vzorca objemu..nejak mi to fakt pomaly myslí
↑ lizzinkaa:
a prečo si to nenechala radšej v centimetroch? 1000cm^3 a 22cm
S_p = V/h
S_p = 1000/22
S_p = 45.45cm^2
↑ lizzinkaa: ako napísala gadgetka, inak zdravým :), ide pravdepodobne o hydrostatickú silu Teda F_h = S.h (to je vlastne V).ro.g
F_h=V.ro.g
F_h= 0,001.800.10
F_h by mala byť 8 pascalov
dúfa, že to mám dobre, ak nie tak sa už asi odstrelím lebo ma to stálo v momentálnej nálade skoro 15 minút rozmýšľania len čo kde napísať :D