Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím, odhodlá se zde někdo k vyřešení letošního testu z matematiky+? Ocenil bych nějaké průběžné výsledky než budou zveřejněny ty oficiální, díky :)
Zadání zde: http://www.statnimaturita-matika.cz/wp- … 7-jaro.pdf
Letos jsem také dělala M+ a toto jsou některé z mých výsledků.. také bych ocenila, kdyby to někdo vyřešil a já věděla jak na tom jsem, tak snad alespoň pomůžu, jak umím :D (ty grafické opravdu nevim, jak sem napsat a hlavně už si to moc nepamatuji, jak jsem to tam namalovala :D ) takže tady jsou mé výsledky :)
6
(n+1)/n2
-6
73,33 -73,33
----- (nevěděla jsem)
-----(nevěděla jsem)
----- (prostě řez :D )
------ (konstrukce)
---- (to už teď vím, že mám špatně :D )
----- (znázorňováno graficky)
----- (nevěděla jsem)
-6 42 (2-n)/2
EACBDCCBDBCCEB
ANO
ANO
NE
Ahoj, k té jedničce bych řekla spíš .
5. příklad: 9
6. příklad:
Dál jsem se časově nedostala. :)
Edit: Opraveno.
↑ gadgetka:
Já bych tu 6. viděl na
↑ Lukas326:
1)
2)
3]
4)
5) (kořen
nevyhovuje podmínce)
6)
.
.
.
12.1)
12.2)
12.3) (
je z množiny kladných celých lichých čísel:
kde:
je z
)
13.1)
13.2)
13.3)
.
.
.
23.1)
23.2)
23.3)
zdenek1 napsal(a):
↑ gadgetka:
Já bych tu 6. viděl na
Ahoj, Zdenku, ano, i já. Přiznám se, nechápala jsem, proč mi to píšeš, když já jsem napsala to samé ... a pak jsem zjistila, že mi klávesnice nenapsala dvojku. Děkuji za opravu. :)
↑ zdenek1:
Mne 20 vyšlo 20cm štvorcových, takže A.
Dúfam, že sa nemýlim.
Pekný príklad, páči sa mi... :-)
A aj celý test... myslím, že slovenský maturitný test bol ľahší. My ale máme len jeden pre všetkých, test + neexistuje.
↑ misaH:
Zdravím,
mně úloha 20 vyšla 80 cm^2, takže odpověď D.
Ověření v GeoGebře
↑ zdenek1:
↑ Al1:
He he..
Klasika - čítala som priemer 10 cm miesto polomer 10cm...
A to som si to kontrolovala, lebo to SB (v označení podľa obrázka od Al1 - díky) by k desaťcentimetrovému SD pasovalo lepšie, rátalo by sa rýchlejšie...
Robila som to tak, že uhol BSD je vonkajší k trojuholníku VSD a tak vďaka rovnoramennosti trojuholníka VSD má veľkosť alfa.
Potom jeho kosínus je SB/SD (rovný 0,6) a ak SD je 10, tak SB musí byť 6 (akurát že ja som robila s polomerom 5 a teda mi SB vyšlo 3).
Výška tupouhlého trojuholníka mi potom vyšla automaticky 4 a nie 8 ("klasická" Pytagorova veta).
Obsah je už potom ľahký. Robila som ale vlastnou vinou s chybnými údajmi :-(
Aj tak to je (podľa mňa) pekný príklad, dá sa urobiť úplne spamäti... pravda, treba vedieť čítať s porozumením.