Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Test obsahuje 33 otázek a na každou z nich jsou možné 4 odpovědi (pouze jedna z nich je vždy správná). Správnou odpověď má student zaškrtnout. Jaká je pravděpodobnost, že student u testu uspěje, jestliže je potřeba zodpovědět správně více než 8 otázek, student látku nezná a odpovídá zcela náhodně ?
Ahoj, potřebuju pomoci s tímto příkladem, snažila jsem se ho vypočítat pomocí Binomického rozdělení (nebo podle negace), ale opravdu mi to stále nevychází. Myslím, že postup jsem pochopila, začnu kombinačním číslem 9 z 33 možností a to vynásobím
a
a takto pokračuji až do 33 ti..
dopídila jsem se výsledku 83,6264
předem moc děkuji
↑ halovka2:
Zdravím,
užit binomické rozdělení je myšlenka správná, i postup se zdá být v pořádku, já mám však jiný výsledek (0,448). Zkus tedy přepočítat, nebo využij
, to se bude počítat líp.
↑ Honzc: k tomuhle jsem taky došla, to mi i souhlasí ty jednotlivé výsledky, ale myslela jsem, že ty jednotlivé pravděpodobnosti jen sečtu a tu sumu odečtu od té jedničky, ale mám tedy nejspíš chybu právě v tomhle
myslela jsem, že ty jednotlivé pravděpodobnosti jen sečtu a tu sumu odečtu od té jedničky
Ano. :)
Stránky: 1