Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
↑ Flaky:
Jestli to teda chápu, udělal jsem první derivaci té funkce a vyjádřil jsem t=8,4
Pro lokální min a max jsem vždy dělal ještě druhé derivace, a pak Hesseho matici a pomocí determinantu zjišťoval extrémy. Tady ale když udělám druhou derivaci, zbyde mi jen -0,5. Nejspíš se to asi pro jednu proměnou řeší jinak, tak bych právě potřeboval poradit jak.
↑ fifa17:
Zdravím,
nehledej v příkladu složitosti. Máš kvadratickou funkci, grafem je parabola, její vrchol je maximum - lze jako stacionární bod určit první derivací a ověřit pomocí druhé derivace. Pak ještě vypočítej hodnoty v obou krajních bodech def.oboru a porovnej je.
Průměrnou tepotu jako střední hdnotu funkce máš dobře, jen ten zápis v pořádku není
je jiná hodnota než
. Vzhledem ke správnému výsledku máš formální chybu v zápise, ale i to je chyba. :-)
↑ Al1:
t = 8,4 - což jsem dosadil do první rovnice a vyšlo 28,64 °C, což bude tedy maximální teplota. Abych dostal minimální teplotu, lze taky takhle někam jednoduše dosadit ?
Na papíře to mám zapsané dobře, jen jsem nevěděl, jak se sem přidávají zlomky :D, ale chápu, že takhle by ten příklad vyšel úplně jinak.
Stránky: 1