Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
příklad:
Sestrojte graf závislosti el. příkonu P (ve wattech) na el. proudu I (v mA) pro spotřebiče o elektrickém odporu 0,5 kilo ohmů. Spotřebičem může procházet největší proud I=100mA. Z tohoto gragu určete:
a) el. příkon , prochází li spotřebičem proud 80mA.
b) při jakém el. proudu je příkon spotřebiče 1,8W?
...nechápu, kde vzali ve výsledcích vzorec P=R . I^2 ???? (R krát I nadruhou)
muzete mi prosím vysvětlit postup řešení u tohoto příkladu:
(x-3 je v absolutní hodnotě)
řekl bych, že řešení bude určitě pro
a
kvůli absolutní hodnotě..jenomže já vůbec nevím jak se tyto fce zakreslují...předem díky za pomoc
dík je to fakt dobře zakreslený, ale já nechápu když mi vyjde jeden kořen x+2 tak pro osu x=-2, ale co pro osu y?
OK..ale jinak je to dobře pro -x-1 to nube tedy jinak..tedy obě přímky půjdou do "véčka"?
muzete mi nekdo vysvetlit proc u tehoto prikladu vychazi pocet průsečíků grafů fcí 
a 
...ja pocital, že funkce f je přímka na ose x a funkce g prochází (x=-3,y=-1)

↑ vonSternberk:Možná jsi špatně pochopil zadání. Tam není průsečíky s osami, ale průsečíky těch fcí. první je takové to véčko, které má bod zlomu v bodě 0;0 a lin fce je posunuta o 1 dílek dolů, takže se tyto funkce neprotínají
jo takze funkce od začátku:
jak vypadá graf jehož předpisem je 
..já řeším tak, že za x a y dosadím nulu a tak získám přímku v grafu...tzn.x=0,5 a y=0 je to tak??

↑ vonSternberk:Pozor, volíš jen za x a y počítáš z předpisu. x=0 ... y=0, za x=1.... y = 1/2 máš dva body, kterými vedeš přímku. pozor, bod má dvě souřadnice a musíš ho umístit do soustavy souřadnic. Něco podobného, jako umístit dámu na d5 d=x, 5=y