Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Ahoj,
potreboval bych pomoc s řešením úlohy: Jsou dány 4 kružnice k1,k2,k3,k4 a bod S. Sestrojte lichobeznik ABCD se středem S, jehož vrcholy A, B, C, D leží po řadě na k1, k2, k3 a k4.
Zkoušel jsem vyřešit úlohu pomocí úhlopříček, ale k ničemu jsem se nedobral.
Předem díky za odpověď.
Obrazek neni problem z googlu, ale spis bych chtel videt jeho nebo lepsi zadani.
Pravda. Nestastne formulovane. Proste, 'a' a 'c' jsou vodorovne, nemennou vzdalenosti od osy, ktera prochazi stredem S.
↑ mracek:
Co v matematice znamená "vodorovné přímky" ? Pokud lichoběžníkem rotuješ např. okolo bodu A o úhel 90 st, pak a, c "vodorovné "nejsou, přesto mají přesně tu polohu, kterou máš asi na mysli: přímky a, c jsou rovnoběžné.
↑ misaH: Lepsi vysvetleni pro "stred lichobeznika" mne nenapadlo. Ale obvykle se stredem mysli stred kruznice opsane. to by pak mohlo byt o neco zajimavejsi.
http://planimetrie.kvalitne.cz/obrazce_ … eznik.html
↑ misaH:
To jsem vubec nenapsal. Nevim, proc se mi snazis podstrkovat tyhle nesmysly, co sis prave vymyslela.
Napsal jsem, ze dalsi moznost, co mne napadla, co by mohl byt ten stred je stred kruznice opsane. Pravdepodobnejsi mi prisel spis stred uhlopricek, proto jsem ho pouzil.
↑ mracek:
Nenapsal?
Jelikoz S je stred uhlopricek
Uhlopriečky lichobežníka sa vôbec nepretínajú v strede. V akom strede by sa mali pretínať?
Lepsi vysvetleni pro "stred lichobeznika" mne nenapadlo. Ale obvykle se stredem mysli stred kruznice opsane. to by pak mohlo byt o neco zajimavejsi.
Stránky: 1