Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Znám počáteční rychlost vozidla 21km/hod maximální možná rychlost je 50km/hod. Potřebuji spočítat o kolik se zvýší rychlost vozidla po ujetí dráhy 8,2m. Jiné hodmoty neznám. Abych vysvětlila důvod vozidlo při projíždění zatáčky zpomalilo na rychlost 21km/hod po vyjetí ze zatáčky začne opět zrychlovat. ve vzdálenosti 8,2m od zatáčky je sjezd z pozemku potřebuji zjistit doažitelnou rychlost v místě sjezdu. Předem díky. Já na to nemůžu přijít.
záleží na parametrech motoru. fyzikálně: jaké je maximální zrychlení? (v praxi navíc bohužel není to zrychlení ani konstantní)
podle mě úloha není korektně zadaná, tj. zadané údaje na vyřeení nestačí.
↑ robert.marik:Taky si myslím, že zrychluji postupně a zrychlení se vlastně neustále zvyšuje. Jediné omezení je těch 50km/h. Také už jsem slyšela, že zadané údaje nestačí, ale výpočet po mě chce úřední orgán, tak nějak to jít musí.
Tak to chce asi nekde zjistit parametry vozidla, ktere ma tim usekem projizdet. Samozrejme, ze takova formule asi na 8,2 metrech stihne zrychlit na vyssi rychlost nez treba ja na kolobezce. V autech se moc nevyznam, cili nevim, jak moc velkou by to nekonstatni zrychleni hralo roli. Pokud malou, tak by se mozna dalo s jistou opatrnosti za konstantni povazovat (prece jenom to neni zas tak dlouhy usek).
Pokud mam jenom to horni omezeni rychlosti, tak jedine co muzu rict je, ze rozhodne nezrychlim o vic nez o 29km/h.
↑ Lishaak:Prosím berte, že se jedná o běžnou silnici III.třídy v České republice a vozidlo se nedá upřesnit, každé které projede bude mít nějaké jiné parametry. Nějaké průměrné zrychlení nebo tak něco, já nevím.
8,2m je podla mna zanedbatelna draha, pri rychlosti 21 km/h je prejdena za necelych 1.5s, v takom case mnoho vodicov ani nezacina zrychlovat. Ratal by som z rychlostami 30-35km/h...
jakkoliv... stejně: kdo Vám to zkontroluje?
nebo jestli to je něco vážného (kvůli soudu) tak soudní znalec. Nebo třeba na to má tabulky stavební úřad ....