Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ wild:
Ty máš zadané nějaké intervaly a hledáš, ve kterém intervalu se nachází tvůj hledaný výsledek - tedy jednička.
Schválně jsou ti nabízeny intervaly místo kořenů, protože ty by sis mohl jednoduše dosadit.
↑ wild:
Tak ještě jednou:
Vyjde jedno reálné řešení (věřím kolegovi) - tedy jednička. A ty máš na výběr z několika intervalů. A po tobě se chce, abys vybral interval, do kterého patří to zadání - ta jednička.
Musíš tedy příklad spočítat a pak najít vhodný interval.
↑ wild:
Vyšla dvojka? Jak mohla vyjít dvojka?
L = P.
tak já ti napíši podrobnější postup, abys viděla jednotlivé úpravy, třeba to tak líp pochopíš :)
opraveno - moc se omlouvám :)
↑ gadgetka:
Jako výsledek vyjde jak má, jen nepobírám tuto úpravu:
Přeci jen
A 5^x nemůžu beztresně pokrátit s pětkou (v tomto případě to jde, protože x je jedna, ale to nevíme na začátku).
↑ svatý halogan:
aha, to je fakt ... to jsem se sakra nějak sekla ... se omlouvám, je jasné, že je to ... teď jsem asi wildici pěkně zamotala hlavu ... se omlouvám a hned, až udělám večeři, příklad opravím :)
wildko, promiň, ještě že se halogan ozval, jinak bych měla na svědomí Tvoji nevědomost :) Takže doporučuji přečíst a nastudovat všechny pravidla kolem počítání s mocninami a já se budu červenat a kát celou noc :)
↑ gadgetka:děkuji za krásné napsání a doplnění. Já dopoledne jen proletěl na počítači a zmizel:-) Musel