Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravim.. Vedel by mi niekto z vas prosim vas vysvetlit postup pri tomto type uloh? Vzorec na silove napetie viem.. Zacal som rozdelovat konkretne utvary na mensie ale zasekol som sa pri dosadzovani do vypoctu xt a yt tych rozdelenych kuskov..
Nasiel by sa niekto ochotny kto by vypocital 1 ulohu s popisom, co z kade dosadzoval? Dalsie by som si zrobil podla vzoru ale nenasiel som nikde nejake dobre studijne materialy bohuzial :/ Narazil som na akusi tabulku no do nej neviem co dosadzovat.. budem velmi vdacny... :)

Tu sa riešil podobný príklad: http://forum.matweb.cz/viewtopic.php?pid=553062
Ak by si to napriek tomu nepochopil, tak sa ozvi - prejdeme si spolu jedno z telies (najskôr asi B alebo C).
Ahoj ↑ Kac12:,
Vseobecny metoda funguje.
Ale aj teioria barycentrickych vypoctov. Ak ste ich studovali pouzi to vyhodne na riesenie tvojich cviceni
Pozri napr. https://fr.m.wikipedia.org/wiki/Centre_ … ogène
( fr. citanie ale lahko porozumitelne)
Poznamka.
I ked to nie casto pripomenute. Vsetki popisane metody predpokladaju, ze utvary cvicenia su homogenne.
↑ Jj:
Dakujem, tento material vyzera byt konecne to, co som hladal, krasne laicky do detailu vysvetlene.. :) Tak teda to idem skusit aplikovat, snad sa zadari.. ked nie tak sa este ozvem kazdopadne dakujem za reakcie :)
A uz ked som tuna otvoril jednu temu, tak nechcem zbytocne vytvarat dalsiu ale mam tu este jedno zadanie. Poslala mi to kolegyna vypracovane, s tym ze v ulohe je viac bodov ( hladisk ktore treba zhodnotit.. )
Ked ma niekto prehlad, viete mi ozrejmit okruhy tych bodov.. teda po com sa mam obzerat aby som to vyplnil od 1-7... O:-)
Tu je zadanie:
A tu je to vypracovanie aj s odpovediami v jednotlivych bodoch..