Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím,
mám problém se čtyřmi zbylými příklady, s kterými si fakt nevím rady. Jsou v příloze. 11) a 22) nevím, jak začít, 18) a 19) mám zato, že počítám správně, ale podle výsledků tomu tak není (viz obrázek). Pokud by se našel někdo, kdo by jen navedl na správnou cestu, byl bych moc vděčný. :) Přidávám výsledky.
11) 8 cm
18) 24 m
19) 44 781 cm^3
22) r=8,6 cm; V=2663 cm^3; S=929,4 cm^2

Ahoj,
18) Do rovnice nemusíš plést tu odmocninu, ale jen
. Až ho vypočítáš, tak teprve sestavíš rovnici:
... ale to není chyba, chyba je v tomto:
↑ gadgetka:
Ahoj, jasně, zase hloupá chyba, jsem to přepisoval předtím z poloměrů na průměry, ale zapomněl jsem to přepsat do rovnice. :D Děkuji moc, s 49 to již vychází.
↑ gadgetka: To "S" je tam chybně, trochu jsem unavený z těch příkladů, ale vzoreček pro objem by to být měl.
↑ gadgetka: Děkuji, těch chyb z nepozornosti tam bude asi více. :D Avšak toto mi výsledek určitě jedině ještě zvýší, vzhledem k tomu, že momentálně je to nějakých 10 mil., tak k 40 000 se jen tak nedostanu :D
Hľadaný polomer x.
.... Pytagorova veta
.... rovnosť povrchov

Rovnice vydeliť - druhá deleno prvá, odtiaľ - lebo pri delení zátvorka s plusom "odíde" (a ak som sa nepomýlila):
Dosadiť... dorátať.
Ale s.r.o. - kontrolovať sa mi to nechce.
Poznámka - deliť sa dá, lebo zátvorka s plusom určite nie je 0.
↑ Chemistry:
Tak si hľadaj chybu. Pí tam nemá čo hľadať.
↑ misaH: Našel jsem, opomněl jsem
u obsahu, tudíž se nemohlo vykrátit. Neskutečně moc moc moc děkuji! :D :) Teď už se tu dlouho neobjevím a nikoho nebudu otravovat, děkuji za pomoc a mějte se hezky. :)
↑ Chemistry:
:-)
Drž sa - a pokojne sa tu ešte niekedy ukáž...