Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

↑ Moncaaa:Odchylku jakých čar??? Napiš přesné zadání. u je parabola, v vypadá na kružnici, tak nevím, jakých čar:-(
↑ marnes: to je právě to co nechápu...jJj je to parabola a kružnice ale je u toho napsáno jenom to,že mám určit odchylku čar a v závorce že napřed mám u kuželoseček určit významné body a parametry.Proradila nám akorát,že si to máme nejdřív prevést na vrcholový tvar a vyjádřit si x a y,ale nic víc :/

↑ Moncaaa:Tak to potom nevím. Jedinou čarou u paraboly je řídící přímka a u kružnice žádná čára není. Budeš se muset zeptat, na přesnější zadání.
↑ Moncaaa:
↑ marnes:
Je možné, že by měla třeba kružnice s tou parabolou tři společné body, kde by se dva spojili (vždy přes jeden bod - vznikla mi taková lomená čára) a mohla by se řešit odchylka těchto přímek (respk. vznikly by dvě sečny, které by měli jeden společný bod)?