Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 14. 07. 2018 09:59

shockwave
Reputace:   

VŠ IT, co nutně znát z SŠ matematiky

AHoj, chtěl jsem optat, co bych nutně měl ovládat ,abych zvládal prvák na VŠ IT.
S čím jste se setkali nebo potýkali?
Logaritmy, proměnné, faktorály....?
Děkuji moc za pomoc

#2 14. 07. 2018 12:43

MichalAld
Moderátor
Reputace:   130 

Re: VŠ IT, co nutně znát z SŠ matematiky

Ono ani tak nezáleží na tom, kolik toho znáš, ale jak rychle dokážeš pochopit to nové.

Předpokládám, že na IT to bude podobné jako na elektrotechnice - my jsme měli v prváku matematickou analýzu (derivace, integrály, diferenciální rovnice jedné proměnné) a pak ještě algebru (matice, vektory a vektorové prostory, atd.)

Ty věci co zmiňuješ (základní matematické funkce, úpravy výrazů, algebraické rovnice) - to se bralo jako samozřejmost, tím se nikdo nezabýval. Že by někdo nevěděl, co je sinus nebo logaritmust, to se prostě nepředpokládalo.

Analýza byla hodně o počítání (výpočty limit, derivování, integrování, řešení dif. rovnic), algebra už zase tolik né (když se to vezme doslova, tak v lineární albebře je snad jen sčítání a násobení, ovšem na trochu "vyšší úrovni"). Ale ty důkazy v algebře - no já jsem s tím docela válčil. S analýzou jsem problém neměl, to mě docela bavilo.

Zápatí