Těžko říct. Podle mě jsou jen dvě varianty - buď správný výsledek není to +- 0.4mA,
a pokud je, tak je otázka, co představuje ten pojem "třída přesnosti".
V dobách analogových přístrojů na to byla nějaká norma, jenže já dávno nevím jaká, a co jsem hledal, tak by to mělo odpovídat chybě z rozsahu (tedy tak, jak to počítáš).
http://www.amt.cz/index.php?id=CL_CHYB
Dneska, když si koupím měřák, tak je chyba měření zpravidla dost složitě popsaná, a skoro vždy to zahrnuje chybu z hodnoty (lineární chyba) a chybu z rozsahu (offset). Ale v dokumentaci přístroje je vždy dost podrobně popsané, co ty hodnoty znamenají.
U mechanických měřidel se např. dnes používají třídy přesnosti 2, 1, 0, 00, 000 ... a tyhle čísla se skutečnou přesností nijak nesouvisí.
Zdravím.
Tady Odkaz ještě získanou hodnotu násobí koeficientem 0.6 (což by cca odpovídalo výsledku).
Ovšem těmto věcem nehovím, jen dávám, jak jsem našel. Tak to berte s rezervou.
Násobit to 0,6, jako v tom odkazu, nemá žádný matematický význam. Jenom tím snížíme % u výsledného intervalu spolehlivosti (už to nebude
, ale
).
Ale je možné, že to tak dělají, pak by to byla hledaná odpověď.
↑ akym22:
Pokud nejsi na té vysoké škole, ze které pochází odkaz ↑ Jj:, tak mě ještě napadá, že by to teoreticky mohlo být 1,5 dílku, a ne 1,5% z rozsahu.