Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
byk7 napsal(a):
U nás je v principu možné maturovat dvakrát z češtiny a dvakrát z matiky (ale z mých spolužáků si to tuším takto nikdo nedal).
Matematiku 2x chápu, u nás byl argument, že jedna je písemná a druhá ústní + co si budeme povídat, školní je trošku jinej level než státní, takže tohle chápu a na Jarošce zvlášť. Nicméně dvě češtiny?
↑ janca361:
Možná jako vzpomínka na humanitní minulost? :-) Nevím. Nicméně nám říkali, že si to máme dobře rozmyslet, protože součástí školní češtiny je i čtyřhodinová esej, což by pro mě bylo nestravitelné.
Ahoj, tak podávám info z Plzně. Dneska jsem složil poslední zkoušku třeťáku a v srpnu státnice. Vím, že to není nic extra, ale podle celkové úspěšnosti 40 % na FST ZČU, respektive podle úspěšnosti předmětů jako KME/TM 24 %, KME/MT - 27 %, KMA/MECH2 24 % patřím k asi 13 %, kteří neprodlužují. Což je pro mě docela nevídaný úspěch:)
↑ Jan Jícha:
Také pozdravy, děkuji a další úspěchy přeji (a děkuji za přispění v sekci Chemie, když kolega Moderátor chemie zrovna maturuje, ale v Chemie kolegové jsou celkem aktivní :-)). Také za ozvučení ilustrace od kolegy Mariana.
Nám už škola skončila, velké bohužel - pan Petr Slováček je skvělý odborník a lektor.
↑ Akojeto: Klasika - nic jsem nevěděl a prošel jsem, nevím jak.
Abych neplodil zbytečné posty, zeptám se tu. Jako student, kterého v říjnu čeká VŠ (FJFI), bych se Vás chtěl zeptat, jaké způsoby učení matematiky jsou dobré? Vím že je to hodně individuální, ale i přesto. :-)
Mně se ze střední osvědčil model ve stylu - přijdu domů, zopáknu si látku ze dnešní hodiny, udělám nějaké příklady na ní, zopáknu si něco z minulých hodin (osvěžím příklady) a takhle to opakovat dokola. Může to fungovat i na VŠ?
Díky!
Hovorí sa, že ak nepreskočíš plot, tak ťa prehodia. A tak som prišla k titulu Mgr. :)
↑ Blackflower:
:) Rada vidim, ze se to podarilo.
Ahoj ↑ Blackflower:,
Vsak si na tom pracovala tolko ako treba. Je to zasluzene.
Dobre pokracovanie a dalsie uspechy.
↑ Andrejka3: ↑ Akojeto: ↑ vanok: Ďakujem, som rada, že to mám za sebou. :) Rozmýšľala som aj nad PhD., ale nakoniec som došla k názoru, že magisterský titul z matfyzu mi stačí. Už sa mi podarilo aj zohnať prácu, takže som veľmi rada.
Zdravím mrtvo podruhé, zavzpomínal jsem na fórum a přišel jsem podat hlášení. Před rokem jsem úspěšně odstátnicoval (materiálové inženýrství) a nyní pracuji v automotive - vývoj a integrace airbagů do sedaček. Prohlédl jsem pár sekcí a musím uznat, že si z matematiky nepamatuji lautr nic :O
PS: Vím, že to nemá spojitost s matematikou, ale když už jsem jí napsal, zde má DP
https://portal.zcu.cz/StagPortletsJSR16 … dno=124497
Jan Jícha napsal(a):
nyní pracuji v automotive - vývoj a integrace airbagů do sedaček. Prohlédl jsem pár sekcí a musím uznat, že si z matematiky nepamatuji lautr nic :O
Ahoj, tak já radši budu jezdit ode dneška pomalu. :-)
A slovo intergrace matematiku také připomíná. :-)
Že bych teda také podal hlášení? :) Už to bude skoro rok, co jsem úspěšně bakalářsky odstátnicoval. Původní ↑↑ plán: jít na magistra do Prahy vzal za své – poloha, pohodlnost a finanční (ne)náročnost zvítězily. :)