Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

a) Hľadaj globálne maximum funkcie pre
.
Ak ste už robili vyšetrovanie priebehu funkcie jednej premennej, tak by si mal vedieť ako na to. Ak nie, tak prosím doštudovať...zdrojov je plno všade možne.
b) Analogicky s a), len hľadáš globálne minimum.
c) Ideš na to správne, akurát tá nula má byť v menovateli pri 10ke. A keďže je to nula, nemusí tam byť vôbec...
d) Hodnota samotného integrálu v c).
↑ Ferdish:
a) Udělal jsem první derivaci funkce. Poté mi maximum vyšlo v bodě 2,1 a minimum v bodě 10
c) Jakože mám 0 a 10 naopak ? 1/0-10 ? A tedy i v tom integrálu naopak ?
Zdravím.
fifa17 napsal(a):
c) Jakože mám 0 a 10 naopak ? 1/0-10 ? A tedy i v tom integrálu naopak ?
To zřejmě ne. Řekl bych, že kolega to myslí takto:
Místo
patří
.
A na meze integrálu to nemá vliv.
↑ fifa17:
Podle mě jsou extrémy dobře.
Ještě poznámka:
Co přesně vyjadřuje zadaná funkce? Její integrace není zrovna triviální a má v řešeném intervalu dost zvláštní průběh Odkaz
Jak se interpretuje výše prodeje v jednotlivých letech při modelování spojitou funkcí? Nevyjadřuje funkce třeba diskrétní hodnoty prodeje funkční hodnotou pro t = { 1, 2, ...,10}?
Pak by tyto hodnoty prodeje podle let mohly vypadat takto Odkaz a nejméně by se prodalo už v pátém roce a v dalších letech už vůbec nic (totéž se vlastně týká i spojité křivky).
To jen na okraj a berte to ode mě jako "řečnické" poznámky - já netuším, jak modely analyzovat a nepomůžu v tom.
$Dobrý den,
potřeboval bych poradit s příkladem na Inverzní funkci.
y=PI/4+arccotg pod odmocninou y-3
Největší problém mi dělá určit Df od arccotg.
Děkuji za odpověď.