Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj.
Ja bych zkusila spocitat limitu pro n suda pri n jdouci do nekonecna a vyuzila bych toho,ze tg(argument) se chova jako argument.Citatel zlomku pujde mnohem rychleji nez jmenovatel.
↑ krakonoš:
Mohla by som použiť porovnávacie kritérium a teda vyšetrovať konvergenciu
?
↑ jardofpr:
je to myslené ako to prvé, vedeli by ste mi pomôcť, čo s tým ďalej?
↑ Shelley:
Tak to se omlouvam,ja myslela prevracenou hodnotu tg,proto mame pro arctg primo znaceni.
↑ Shelley: ↑ krakonoš:
Zdravím.
Řekl bych, že tato ↑ krakonoš: vlastnost platí i pro funkci arctg, takže její využití je, předpokládám, možné.
upravil som príspevok vyššie aby neobsahoval blud
to já se omlouvám ↑ krakonoš:
pokud se tim mysli arctg(4pi/2n), ten se pri dost velkem n dostane na okoli 0 a bude se chovat jako argument cili 4pi/2n.Stale bude mit mnohem vetsi vahu citatel a limita pujde do nekonecna pro n suda a pro n licha do minus nekonecna
Pochopitelne znaceni pres inverzni funkci je v praktickych prikladech holy nesmysl.To pak muzeme prevracenou hodnotu logaritmu brat za exponencielu!
S timto znacenim jsem se setkala pouze v obecnych uvahach s funkcemi f(x) a f(x) na minus 1(inverzni).