Matematické Fórum

1. 8. 2026 (L) Fórum bude brzy uzavřeno 😿

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 09. 06. 2019 14:08

pseudonym00
Zelenáč
Pozice: Student
Reputace:   

Matematika na FIT ČVUT - náročnost, doučování

Ahoj,

hledám někoho, kdo mi sem napsal, jak moc náročná je matematika na FIT ČVUT. Zatím jsem s matematikou neměl žádný problém, ale nemyslím si, že to bude stejné na VŠ.

Druhá věc je, že mi je skoro třicet a nastupuju na FIT na kombinované studium a budu u toho pracovat. V souvislosti s tím budu hledat doučování matematiky, protože nevěřím, že to sám v tom tempu zvládnu. Finance u mě hrajou roli a tak mě zajímá, jestli si myslíte, že 200/hodina je ok? Nerad bych někoho "stahoval z kůže," ale mám omezené možnosti a 200/hodina platím i za AJ konverzace.

Ještě dodávám, že mě matematika baví a rád bych jí hlouběji porozuměl.

Byl bych moc vděčný za jakékoliv informace...

• (téma jako vyřešené označil(a) pseudonym00)

#2 09. 06. 2019 14:29

vlado_bb
Moderátor
Škola:
Reputace:   144 

Re: Matematika na FIT ČVUT - náročnost, doučování

↑ pseudonym00: Som presvedceny, ze vysokoskolska matematika nemoze pre cloveka, ktory dokaze otvorene a flexibilne uvazovat, predstavovat problem. Pokial ide o ceny doucovania, nemam prehlad, ale ak pises, ze ta matematika bavi, je velmi pravdepodobne, ze ziadne doucovanie nebudes potrebovat. Ako povedal moj kolega - matematiku nie je mozne niekoho naucit, matematiku sa clovek uci sam. Neexistuje nic take ako matematicke myslenie, je iba myslenie (alebo nie je :) ).

#3 09. 06. 2019 15:49

Stýv
Vrchní cenzor
Reputace:   215 
Web

pseudonym00 napsal(a):

Finance u mě hrajou roli a tak mě zajímá, jestli si myslíte, že 200/hodina je ok? Nerad bych někoho "stahoval z kůže," ale mám omezené možnosti a 200/hodina platím i za AJ konverzace.

Tohle morální dilema za tebe vyřeší trh - pokud seženeš doučování za 200 Kč, tak je to zřejmě dost. Pokud neseženeš, tak je to zřejmě málo. :-)
Podle mě je to tak dolní hranice, takže seženeš, ale asi to nebude kdovíjak skvělej doučovatel.

#4 10. 06. 2019 15:54 Příspěvek uživatele pseudonym00 byl skryt uživatelem pseudonym00.

#5 11. 06. 2019 09:04

LukasM
Reputace:   193 

pseudonym00 napsal(a):

...  ignoruju tržní princip. :) Trochu doufám, že tam najdu subtrh, kterej ovlivňuje názor na cenu času třeba ze strany profesorů, takže vlastně trochu řízené hospodářství. :)

To zní hustě. Sice netuším, co to znamená, ale zní to hustě:-) Každopádně nechápu smysl dotazu na přiměřenou cenu od někoho, kdo ignoruje tržní princip. Ale nemusím rozumět všemu.

#6 11. 06. 2019 12:33 Příspěvek uživatele pseudonym00 byl skryt uživatelem pseudonym00.

#7 11. 06. 2019 12:57

vlado_bb
Moderátor
Škola:
Reputace:   144 

↑ pseudonym00: Na serioznej institucii vyucujuci studentov za financnu odmenu nedoucuju.

#8 11. 06. 2019 13:09 Příspěvek uživatele pseudonym00 byl skryt uživatelem pseudonym00.

Zápatí