Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1

Ahoj,
hledám někoho, kdo mi sem napsal, jak moc náročná je matematika na FIT ČVUT. Zatím jsem s matematikou neměl žádný problém, ale nemyslím si, že to bude stejné na VŠ.
Druhá věc je, že mi je skoro třicet a nastupuju na FIT na kombinované studium a budu u toho pracovat. V souvislosti s tím budu hledat doučování matematiky, protože nevěřím, že to sám v tom tempu zvládnu. Finance u mě hrajou roli a tak mě zajímá, jestli si myslíte, že 200/hodina je ok? Nerad bych někoho "stahoval z kůže," ale mám omezené možnosti a 200/hodina platím i za AJ konverzace.
Ještě dodávám, že mě matematika baví a rád bych jí hlouběji porozuměl.
Byl bych moc vděčný za jakékoliv informace...
↑ pseudonym00: Som presvedceny, ze vysokoskolska matematika nemoze pre cloveka, ktory dokaze otvorene a flexibilne uvazovat, predstavovat problem. Pokial ide o ceny doucovania, nemam prehlad, ale ak pises, ze ta matematika bavi, je velmi pravdepodobne, ze ziadne doucovanie nebudes potrebovat. Ako povedal moj kolega - matematiku nie je mozne niekoho naucit, matematiku sa clovek uci sam. Neexistuje nic take ako matematicke myslenie, je iba myslenie (alebo nie je :) ).
pseudonym00 napsal(a):
Finance u mě hrajou roli a tak mě zajímá, jestli si myslíte, že 200/hodina je ok? Nerad bych někoho "stahoval z kůže," ale mám omezené možnosti a 200/hodina platím i za AJ konverzace.
Tohle morální dilema za tebe vyřeší trh - pokud seženeš doučování za 200 Kč, tak je to zřejmě dost. Pokud neseženeš, tak je to zřejmě málo. :-)
Podle mě je to tak dolní hranice, takže seženeš, ale asi to nebude kdovíjak skvělej doučovatel.
pseudonym00 napsal(a):
... ignoruju tržní princip. :) Trochu doufám, že tam najdu subtrh, kterej ovlivňuje názor na cenu času třeba ze strany profesorů, takže vlastně trochu řízené hospodářství. :)
To zní hustě. Sice netuším, co to znamená, ale zní to hustě:-) Každopádně nechápu smysl dotazu na přiměřenou cenu od někoho, kdo ignoruje tržní princip. Ale nemusím rozumět všemu.
↑ pseudonym00: Na serioznej institucii vyucujuci studentov za financnu odmenu nedoucuju.
Stránky: 1