Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý den, stačilo by u tohoto příkladu
Sestroje troj.ABC
Dáno r=3cm (polomer kruznice opsane)
b=4cm
a=5cm
zapsat tento postup?
k1,k1(S,3cm)
k2,k2(C,4cm)
k3,k3(C,5cm)
Nevidím, co bych tam mohl přidat ještě. Kdyby nebylo něco jasné, z toho, co píšu tak se zeptejte.
Doufám, že mi rozumíte :D.

1. Je to ten istý príklad ako v tejto téme, tak prečo si nepokračoval tam ale zakladal tému novú?
2. Z tvojho postupu nie je zrejmé, ako si prišiel k bodu C. Ak je C bodom zvoleným na kružnici k1, tak to treba do postupu napísať.
3. Rovnako treba zapísať konštrukciu bodov trojuholníka, ktoré si našiel ako prieniky kružníc k1 a k2 resp. k1 a k3.
↑ Vimtoo:
No.
V zápise konštrukcie musíš uviesť úplne všetky kroky, ktoré robíš, keď rysuješ to, čo ti káže zadanie.
Je to ako keby návod pre druhého človeka, ako by zostrojil požadovaný útvar s požadovanými vlastnosťami.
A opakujem - začínať opísanou kryžnicou asi nie je úplne správne.
A veď si písal, že sa v škole spýtaš, či?
To máte pravdu, ale štve mě, že na to nemůžu přijít ted. Čím dříve to pochopím tak tím lépe. My test píšeme ve středu takže na to nemám moc času, hlavně když mám jiný věci tak proto se ptám na to zase.
Jediný, co mě napadá je to SC,SC=3cm, který jsem už napsal. Nevidím jak by to jinak šlo zapsat popravdě.

↑ misaH:
Zrejme sa rozhodol pre posledný pokus predtým, než sa zajtra opýta.
Začínať kružnicou je síce nezvyklé, ale ináč na tom nevidím nič neregulárne. Len proste musí v postupe konštrukcie uviesť a správne zaznačiť všetky vlastnosti daných prvkov a objektov, ktoré pri rysovaní využije.
↑ Vimtoo:
Nepísané pravidlo: pokiaľ nie je problém v téme vyriešený alebo téma nie je uzavretá, dovtedy je možné do nej k danej veci písať.
Ak by som mal uznať ako učiteľ tvoj postup za jasný a správny, muselo by to vyzerať nejako takto:
↑ misaH:
To také na tom obrázku platí.(proti směru) "Zrcadlovým" řešením se právě myslí to, že vrcholy jdou postupně po směru hodinových ručiček.(viz.obr. tr.A1BC)