Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

Ahoj, mohl by mi prosím někdo vysvětlit, proč u jednoho příkladu postupuji jinak nez u druhého?
Zadani:
, dále tedy upravím na 
Zde nemohu dát 2 před integral?
Druhy:
Především mě zajímá, nebo nechápu, proč u prvního příkladu nemohu dát 2 před integral, a nebo proč u druhého příkladu nepostupuji jako u prvního, ze bych mela zlomek.
Děkuji.
↑ theterka14:
Protože mezi sin a 2 není krát, abys mohla měnit pořadí součinitelů a konstantu pak vytknout před integrál.
Neboli
.

↑ surovec: děkuji, už chápu. A proč u toho druhého příkladu nemohu použít ten vzorec pro 1/a?
Ze by to bylo
?
↑ theterka14:môžeš to použiť, ale správne. podľa toho vzorca je
↑ theterka14: Iba drobna osobna rada - pouzitim cohokolvek ineho na integral
ako okamziteho napisania vysledku si u skusajuceho dost poskodis reputaciu.

↑ vlado_bb: teď přesně nevím, co prosím myslíte? Ze to mam zapsané špatně?

↑ jarrro: děkuji, zkusím si to jeste sama propocitat. Už vím jak na to :-)

↑ vlado_bb: jako ze to mam rozepisovat? :-)

↑ theterka14:
Kolega mal zrejme na mysli to, že tento integrál by ste mala vedieť vypočítať z hlavy...

↑ Ferdish: aha, nepochopila jsem to. Děkuji za vysvětlení. Bohužel teď začínám a vidím to poprvé, tak jsem ráda, ze me zde někdo poradí. :-)
Ahoj Terko! Jsem rád, že už znáš mrzuté kolegy, které tu przní začátečníky. Když máš sin(ax), tak nemůžeš nikdy vyndat to "a". Pokud chceš ten integrál se sinusem vypočítat, musíš udělat subsituci za 2x. Pokud nevíš, jak se substituce dělá, tak doporučuji tohle video https://www.youtube.com/watch?v=Qx_NnL2iSGM Pokud se chceš naučit efektivně integrovat, tak musíš spočítat hodně integrálů. Je to otrava, ale všichni jsme tam byli :D. Hodně štěstí!

↑ Jeremy1337: ahoj, moc dekuji za odezvu! :-) už jsem tyto zacatecnicky integraly pochopila, ale přišly na řadu horší, tak snad se propocitam ke správným výsledkům. :-D
Ještě jednou díky! :-)