Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Student si při zkoušení tahá 20 otázek, na které odpovídá vždy Ano nebo Ne, aby měl student za jedna musí alespoň 18 otázek zodpovědět správně. Jáká je pravděpodobnost, že student, který nic neumí a odpovědí jen tipuje dostane za jedna?
Díky za pomoc

↑ Majkl123:
Zkusil bych nastudovat binomické rozdělení a dále si uvědomit si, že zkoušku splní, když odpoví na 18 nebo 19 nebo 20 otázek
https://www.google.com/url?sa=t&sou … w8Rob0vG74
↑ marnes: myslím si že podle toho binomickeho rozdělení by to mělo být C18(20)+C19(20)+C20(20) = 211
Takže počet všech možností je 2 ^20 a aby měl jedničku tak 211 takže bych řekl pravděpodobnost P=211/2^20
Ale jistý si nejsem, nějaké další nápady?
Předem díky za snahu

↑ Majkl123:
Ale to není binomické rozdělení?
Máš poslaný odkaz, kde je i vzorový příklad. Vůbec nepracujes s pravděpodobností.
↑ Majkl123:
Radšej využívaj rady, ktoré dostávaš...

Majkl123 napsal(a):
↑ marnes: Máš prostor si taky tipnout výsledek, tak prosím 🙂
Já tipuju sportovní výsledky, ne matematiku.
Řešil bych binomickým rozdělením a ten, kdo trochu ovládá matematiku, ví o čem je řeč a jako nápověda mu to stačí.
A tvé řešení? Pokud ti to vyšlo podle výsledků, tak ok, nikde jsem netvrdil, že je to jediná možnost. Ale pak nechápu tvou otázku, že si nejseš jistý a zadas o jiné řešení.
A hlavně, já už nemusím 👍😁