Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

ahoj, mohla bych se prosím zeptat, jak poznám, kdy mam měnit meze u integralu? Dělala jsem úkol, ale asi u 2 prikladu, jsem meze nemenila a vysel mi výsledek, ale chybne.
Myslela jsem, ze se mění, když máme
nebo podobne. Ale mam to i u jiných příkladu :-( diky za odpověď.

↑ vlado_bb:je děkuji, tak to jsem vůbec nevěděla :-(
Děkuji moc..

A jaktože prosím u tohoto příkladu se meze nemění? :(
zadání: ![kopírovat do textarea $\int_{-7}^{1} \frac{1}{\sqrt[3]{x-1}}$](/mathtex/98/9803fd9a8019d5e29cfd973f4582fbce.gif)

↑ theterka14:
Tady u tohoto integrálu nemusíš použít substituci a proto není třeba přepočítavat meze.

↑ Cheop: aha. Moc děkuji! To mě nenapadlo:-) už mi to dává větší smysl.
↑ theterka14:Uz druhy raz za posledny tyzden - nepodcenuj sa tak!!!! Jednoducho neverim, ze studentku vysokej skoly nenapadne, ze ak
, tak
. Je velmi dobre rozmyslat nad tym, co robis a nepouzivat mechanicky naucene metody.

↑ vlado_bb: to chápu, mate pravdu. Pak mi došlo, že zde substituce byt vůbec nemusí. Ale zarazilo mě ta změna mezi. Vůbec jsem nad tím nepremyslela a až po odevzdani ukolu jsem se to dozvěděla, tak mě to trochu zaskocilo a radši jsem se zde zeptala :-)
Za což jsem moc rada. Diky.