Nevím si rady s následující úlohou:
Absolutní hodnota komplexního čísla z=i
+
se rovná číslu?
Vím, jak se vyjadřuje absolutní hodnota- reálná čísla umocním na druhou, sečtu a odmocním, i k tomu nepíšu. Ovšem tady si moc jistá nejsem, jak to mám vypočítat, když tam není žádné číslo. Napadlo mě jedině domyslet si před i (1), ale stejně mi to nevychází.

Pri mocninách imaginárnej jedničky sa periodicky opakujú 4 hodnoty. Vyskúšaj si, čomu sa rovná
až kým ti to nedôjde a potom si z podľa toho uprav do jednoduchšieho tvaru.
↑ zdenek1:
Je to jasné.
Lebo marnes... nudí sa.
On je proste taký a vy moderátori mu to dovoľujete - takže proč ne?
Maj sa pekne, zdenek1 zostaň zdravý.

↑ zdenek1:
Nezlob se, ale nemusel bych hledat dlouho tvé odpovedi podobné mým. A komplet řešení jsem nedal.
↑ misaH:
A tobě už psali, ať se nad sebou trochu zamyslis, ne. Vždyť už někteří od tebe raději rady ani nechtějí, a to s nimi komunikuješ jen pomocí písmenek. S čím já osobně nesouhlasim, rad je vždy málo.

↑ Ferdish:
Nehnevam. Můj důvod bylo popostrčit řešení o kousek dál, stejně, jak to tady dělají i jiní, když 6 hodin není odezva.
A druhý důvod je pořád stejný. Bohužel dost často pracuji se žáky, kterým prostě není dáno, kteří se stébla chytají, kterým ani dobré rady moc neříkají a je potřeba popostrčit více, což někteří nedokážou pochopit. A hlavně teď, když jim to kantori navalí na samostudium.
Ahoj ↑ Ferdish:,
To robis peknu analysu.... a to dava odpoved na niektore otazky, co sa tyka dialkoveho ucenia.
Co vies o pracach tykajucich sa uceniu vdaka problemom?
Mozno by si mohol otvorit nove vlakno v didaktike, ktore sa tyka tejto komplexnej problematiky.
Krasnu Velku Noc a zdravie.

↑ vanok:
Zdravím pán kolega!
vanok napsal(a):
Co vies o pracach tykajucich sa uceniu vdaka problemom?
Nie som si celkom istý, čo presne máš na mysli. Zrejme sa významovo niečo stratilo alebo vypadlo počas prekladu do slovenčiny...
↑ Ferdish:,
Zda sa mi, ze sa uci vdaka problemom, ktore sa pouziju na syntezu vlasnosti na naucenie.
Édit.
Nasiel som toto
https://cs.wikipedia.org/wiki/Problémové_vyučován%C3%AD
No pozri aj fr, , anlicku ... verzie, kde je to viac prehlbene.

↑ vanok:
Toto mi už dáva väčší zmysel, ale neurazíš sa, ak ťa poprosím pôvodnú myšlienku sformulovať i v angličtine? Nech mám naozaj istotu že si myslel to, čo si myslím.
↑ Ferdish:,
Da sa to povedat « Problem-based learning »
Ale mozes otvorit na to vlakno v didaktike?