Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Konstanta je prostě číslo...pořád stejné....i když si ho označíme písmenem. Takže třeba C...
A integrál z konstanty C je pochopitelně 
Jenže u pružiny síla není konstanta...mění se, jak za pružinu taháme.
Takže musíš nejdřív napsat správnou funkci co popisuje tu sílu, a pak jí teprve integrovat. Není to zas tak těžké...
no...F=-y.k ? nebo plus, tak myslim si, ze pokud bych to mel popsat silu pruziny funkcí, tak to musí byt ta výchylka krát tuhost(jsou ruzne druhy pruzin, nektere natahnes hodne, nektere méně) (ano tuhost, a google poradil pismenko K) jen nevim jak získat tuhost, když ji nemam zadanou, a nevim jestli je tam plus nebo minus. Ještě pár vodítek a urcite na to prijdu :D

Vzťah
resp.
platí pre silu pružnosti, teda pre silu-reakciu vyvolanú v dôsledku pôsobenia vonkajšej sily (to je tá, ktorá pružinu naťahuje z rovnovážnej polohy). Sila pružnosti sa snaží pružinu vrátiť do pôvodnej (rovnovážnej) polohy, preto pôsobí opačným smerom.

↑ Martin283:
Povedal by som, že
.
jo ok, spocital jsem to, ale trosku jinak:
W=0,5.k.yˇ2 (y na druhou)
W=F/2y (po vykrácení)
Po převedení jednotek z cm na m a dosazení mi vyšlo toto...
W=180,76 J
nebo se to musí integrovat teda? ja to pocital uplne jinak, nez jste mi radily... , ale nevim jestli jsem zachoval všechny podmínky. Pocital jsem nejaky priklad na netu, byl dost podobny, tak jsem to udelal taky tak...

Lenže aj silu si musíš premeniť (máš ju v milinewtonoch). Navyše, ak nechceš používať pri zápisoch LaTeX, tak aspoň používaj lineárnu konvenciu (viď Odkaz).