Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý den, mám dané dvě množiny:
A= 2sin (x-π) a x leží na intervalu <0,π>
Výsledek mi vyšel: π, protože to leží v tom intervalu. Jinak by to bylo K π.
Druhá množina B mi vyšla
A já mám určit jejich průnik (prúnik A a B), ale nemůžu přijít na to, co má x společného s π.
výsledek má vyjít: <-2;0>
Předem děkuji za rady
↑ surovec: Nevím proč tu řešíme mojí školu, já umím počítat goniometrické rovnice, jen to π jsou stupně a nevím jak to převést na čísla x.
Ahoj,
možná si zkus upravit A=2sin(x-pí) pomocí vzorce:
a množina A, alespoň podle mě, značí obor hodnot dané funkce omezené na tebou uvedený interval <0, pí>. Pak by totiž ten výsledek odpovídal..
↑ matika096:↑ matika096:
Podľa mňa to "π" sú radiány, na VŠ sa so stupňová miera pri goniometrických funkciách a výrazoch (až na malý počet výnimiek) nepoužíva.
↑ thorne: Děkuji moc za pomoc , už mi to vyšlo, bylo to tak.↑ Ferdish: aha, tak ono to vyjde nastejno
↑ matika096:
Protože neumíš ani zapsat množinu. A příklad rozhodně náročností neodpovídá MFF, ale průměrné střední škole.
↑ surovec:Presne tak ... a k názvu témy (Goniometrická rovnice, která nemá x ale pí) - mám silný dojem, že rovnica, ktorá zostala utajená, predsa len obsahuje.