Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím, neviem si rady s týmto príkladom (prvé b)):
A ešte by som sa chcel spýtať, pri druhom b) neviem či som zadanie pochopil správne, to mám len dať do pomeru A:U:T alebo z každého vyjadriť x a dať ich (x-ká) do rovnosti (teda x=x=x)? Asi skôr to druhé myslím.
Ahoj ↑ Majcek159:
Podla pravidiel, si mal napisat podrobne tvoje pokusy riesenia, a tiez dat len jedno cvicenie do tvojho vlakna.
No aj tak ti pomozem, tak ze ti napisem ako na to.
Prve b): rozvin dany determinant, a a over, ze.
splnuje vlasnosti bilinearnej formy.
Potom najdi jej vyraz vo forme stvorcov a tak mozes konstatovat ze ma signaturu (2,2).
(Dokaz to!)
Pre druhe cvicenie mohol by si vyhodne si osviezit pojem elementarych matic.
( aj tu na fore som o tom podrobne pisal .... no mozes tak aj tu na fore to nast.....)
Poznamka.
Co sa tyka elementarnych matic, mozes pozriet aj tu https://fr.wikipedia.org/wiki/Matrice_élémentaire alebo aj
https://en.wikipedia.org/wiki/Elementary_matrix
Ahoj ↑ Majcek159:,
Je to z casti v tom odkaze ↑ Majcek159:;ale to o com tu uz podrobnejsie pisal, na tu temu uz ani ja to uz nedokazem najst....
Ale klucova myslienka je v tych pomociach, ktore som pripomenul tu ↑ vanok: .
Citujen
If E is an elementary matrix, as described below, to apply the elementary row operation to a matrix A, one multiplies A by the elementary matrix on the left, EA. The elementary matrix for any row operation is obtained by executing the operation on the identity matrix.
To je v angl. verzii ( ak mas radcej fr. verziu je to aj tam).
Ide len to dokazat dobre zorganizovat. Skus to urobit ( i ked zial ani v cz. ani sk. sa to asi nenajde, no ide o nieco - podla mna super jednoduche-).