Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

zdravím poradí mi někdo co tam zbyde místo toho otazníku? Dá se to vůbec takhle vytknout? Díky
[mathjax]\lim_{x\to\infty }(\sqrt{x-\sqrt{x}}-\sqrt{x})=
\frac{x-\sqrt{x}-x}{\sqrt{x-\sqrt{x}}+\sqrt{x}}=
\frac{-\sqrt{x}}{\sqrt{x}*\sqrt{1-?}+1}
[/mathjax]

No jo ale tím si nepomůžu ne?? po zkrácení [mathjax]\sqrt{x}[/mathjax] mi zůstane [mathjax]
\frac{-1}{\sqrt{1-\frac{\sqrt{x}}{x}}+1}[/mathjax] a po dosazení tam je zase [mathjax]
\frac{\infty }{\infty }[/mathjax] tak jestli mám špatný postup? výsledek by měl být[mathjax] -\frac{1}{2}
[/mathjax]
↑ filipzahorik:
No, ptal jste se, co tam zbude ...
Podle mě je Váš postup v pořádku, pokračujte dále.
A ano - výsledek je -1/2.
↑ filipzahorik:
Vieš - mal by si sa tomu venovať viac, v tomto prípade zopakovať celý postup od kolegu Jj (zdravím opäť), potom by si sa podľa mňa nemusel pýtať...
Nikto tu nie je povinný riešiť tvoje úlohy...
Ten zlomok pod odmocninou, o ktorom tvrdíš, že je nekonečno/nekonečno sa dá zjednodušiť.

To samozřejmě nechci aby za mě někdo počítal moje příklady snažím se to naučit. Ten příklad není žádný úkol, ale procvičování. prostě mi to nedávalo smysl ale koukám že mám velkou mezeru v zjednodušování zlomků.
Děkuji