Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Prosím o pomoc k příkladu, kde moc ani nechápu zadání.
Mám sestrojit průsečík přímky , která je dána body A(2,1,0), B(-5,4,8) a roviny
=(-4,4,5). Pomocnou rovinu mám zvolit tak, aby byla kolmá k nárysně.
Jak to, že je zadána rovina jen jedním bodem? Provedl jsem nárys a půdorys přímky, dál nevím
děkuju
↑ malarad:
Tak zase zdravím.
Význam zadání roviny beta:
(-4,4,5) --> stopy roviny se protínají na ose x v bodě -4,
--> půdorysná stopa protíná osu y v bodě 4
--> nárysná stopa protíná osu z v bodě 5
↑ malarad:
No, toto jsem se učil jako Mongeovo promítání už před padesáti lety.
Že by změna ??
Řekl bych - neznervózňujte se, není proč :)
↑ Jj:
já nevím, co na to říct, když si člověk představí zadanou přímku, třeba si vezme tužku a podívá se ze shora a zepředu, tak to odpovídá. Mně bylo řečeno, že takto vypracovaná úloha a ještě jedna, co jsem vypracoval není Mongeovo promítání. Já jsem si však jist, že ano. Tvrdí to paní učitelka. Ale asi má naučený nějaký jiný přesný postup, jak toto řešit a neumí to jinak.
Já Mongeovu promítání říkám promítání, kde se půdorysna sklopí do nárysny, jak to máme my. Pravda je určitě na naší straně.
↑ malarad:
Třeba měla na mysli použitou techniku řešení, jejího záznamu, možná je mnou navržený postup "huncútský" a pod. Neuškodilo by, kdyby byla konkrétnější.
Dobrý den. Mám problém s touto deskriptivní úlohou. Nevím, jak z tohoto zadání vytvořit podstavu.
Zobrazte rotační kužel, je-li bod S[2;5;5] středem jeho podstavy a bod V[-3;9;3] jeho vrchol. Poloměr podstavy kužele je r = 4.
Děkuji za rady.
↑ JendaPos:
No a čo vieš o tejto problematike?
Vieš zistiť z, y?
Radšej používaj bodkočiarku ;
Druhý raz si založ vlastnú tému.