Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý den, dokáže mi někdo vysvětlit toto?
Jestliže je funkce f spojitá na celém definičním oboru, tím definičním oborem je interval (a,b) a nic víc o ní nevíme, pak:
Odpověď: Nemá žádnou asymptotu se směrnicí (šikmou)., Může mít dvě různé asymptoty bez směrnice (svislé).
Někdy je definičním oborem i intervat (a,b> nebo <a,b) nebo <a,b>
Děkuji
↑ joijuhu: V texte
Jestliže je funkce f spojitá na celém definičním oboru, tím definičním oborem je interval (a,b) a nic víc o ní nevíme, pak:
Odpověď: Nemá žádnou asymptotu se směrnicí (šikmou)., Může mít dvě různé asymptoty bez směrnice (svislé).
Někdy je definičním oborem i intervat (a,b> nebo <a,b) nebo <a,b>
... nie je ziadna otazka.
↑ vlado_bb: takhle mám zadanou úlohu , a našel jsem k ní tuhle odpověd a je správná. Ale moc to nechápu, spíše jsem měl štěstí na správnou dopověď, proto bych to chtěl vysvětlit
↑ vlado_bb: to je skvělá rada, nakreslit si obrázek něčeho o vlastně ani nevím jak má vypadat:)
↑ vlado_bb: no nechápu interval (a,b), jak si to mám pak předkreslit, bez čísel?
↑ joijuhu: Nakreli a pochopis ... napriklad ci taka funkcia moze mat asymptotu so smernicou.

Zdravím,
↑ joijuhu:
tak si nejaké ľubovoľné zvolím, nie? Máš snáď v zadaní nejaké obmedzenie, kde presne na osi [mathjax]x[/mathjax] tie dva body majú byť umiestnené?
Bože, v čom sme sa voči Tebe previnili, že si dopustil, aby sa na výšku dostávali aj takíto zpohodlnelí retardi...
↑ joijuhu:
Hele, když je spojitá, tak ta část mezi "a" a "b" je nezajímavá (může tam být asymptota?). Zajímavější jsou ty okraje: jak to tam může vypadat? V podstatě jsou jen dvě možnosti (na každé straně). A jak to pak dopadne s asymptotami?