Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
↑ simonaj1:
Zdravím,
tento typ limit je zde populární a docela často se vyskytuje pod názvem "pozoruhodná" (tento pojem jsem zatahla z ruštiny, neboť tam se tomu opravdu tak říka)
vzory úprav: http://forum.matweb.cz/viewtopic.php?id=4395
-------
Odpusť, Mariane, "hranaté závorky"
↑ simonaj1:nič zvláštne som tam nerobil len som napísal
ako
↑ jarrro:
tak aby bylo jasné, jak moc s tou matikou zápasím... koukala jsem na ten tvůj zápis pořád jak z jara... to, že jsi vlastně od n odečetl "chytrou nulu", to jsem pochopila i já, ale pořád jsem nechápala, kde se vzalo to 1+... zkoušela jsem to asi 3/4 hodiny různě roznásobit a když už jsem to skoro vzdala zkusila jsem to vzít od zadu a napsala jsem si, že ten výsledný zápis je vlastně ((n-2)\div(n-2))+(2\div(n-2)) a ono to tam najednou bylo, bylo tak jednoduché, jen jsem to prostě neviděla:-)
↑ simonaj1:
no, koukám, že se mi ten zápis v TeXu nepovedl... asi jsem někde udělala chybu, tak snad pochopíš, co jsem tím předchozím zápisem vlastně chtěla říci...

↑ simonaj1:
Musíš ten zápis uzavřít takto:(kliknout na Tex)

Stránky: 1