Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
prosím pěkně, mám tu další, pro mě, oříšek. Mám vyšetřit průběh fce
je mi jasné, že kvůli ln musí být výsledek cosx > 0 co ž je v intervalu
a samozřejmě se opakuje v intervalech doleva
a
atd., ale nějak mi nejdou vyřešit nulové body, kterými prochází fce osou x, běžným ohledáním jsem schopná logicky dosadit 0+0=0, tedy pro lnx=0 je x=1 a z toho cosx=1 pro x=0 tedy
, ale abych to dosadila do rovnice x+ln cosx = 0 to mi nějak nejde, můžete mi pomoci?
↑ simonaj1:
je dobré dodržet například tento postup (algoritmus): http://mathonline.fme.vutbr.cz/Prubeh-f … fault.aspx
pokud máte od vyučující něco požadováno navíc, tak samozřejmě také :-)
↑ simonaj1:
zkusenemu to ve vysledku pomaha, a zkusene oko navic vetsinou paritu vidi na prvni pohled.
Pokud to vyucujici vyzaduje, tak to nutne je, jinak myslim ne.
↑ kaja(z_hajovny):
Hlavně se nepokoušejte vyprávět, že zrovna graf této funkce se velice vhodně kresli pouze ze základních vlastností funkcí cos, ln a lineární nebo budete také zařazen do procesu převýchovy.
Ale je to tak - opravdu se kreslí rychle a na přibližné nalezení průsečíku je to velmi vhodný způsob i na celkovou přestavu o grafu, snad souhlasíte.
Ale toto jsem Vám chtěla hlavně poslat (6 přednášek Feynmana je to v Projectu Tuva) - nevím však, jak to poběží v Lážově (myslím, že máte terefon na jiný OS) - ale třeba někdo od sousedů.
Zdravím Vás :-)
↑ jelena:
Dekuji, urcite se na to podivam, ale nemam ted ten spravny OS a ten spravny prohlizec :)
preji krasne prazdniny
↑ simonaj1:
celkom zaujimava funkcia, neviem kde som urobil chybu pri pocitani no dal som si to vykreslit cez KAlgebru a graf je celkom zaujimavy
Stránky: 1