Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravim,
jsem tu prvne, tak pardon za pripadnou spatnou sekci ..
Mam dotaz pls .. Asi to s kombinatorikou ma co delat, ale to bylo snad jediny, co mi z matiky nikdy neslo .. Mam cislo 25 a potrebuju zjistit, kolika kombinacema 4 cisel 1-9 bez opakovani lze vytvorit tento soucet ... jako treba 9+8+6+2 nebo 9+8+7+1 .. A pak jeste stejne kombinace 5 cisel na cislo 28 .. A pripadne i nejaky postup, tohle fakt nvm.
Diky!
PS: jo, je to do nejakyho atypickyho sudoku/ken kenu .. Visi mi to tu uz nejakou dobu a stve me to .. :D
↑ wosma:
Ahoj, zkus nejdřív vyřešit problém kdy se čísla mohou opakovat a pak zkus vyřešit původní problém.
↑ check_drummer:
Ahoj, rada hezka, diky za ni. Ale .. Aby me nejaka matika donutila k reg na nejakym tema foru, tak uz musim byt fakt v koncich .. Clovek umel derivace, integraly, deskriptiva byla v pohode, ale tohle proste nedam .. Treba to neni tak tezky, jen je to proste moje achillova pata .. Pokud by mi nekdo ukazal, jak na tu 25 prijit, asi by to bylo na nobelovku a fakt by me neco asi naucil ..
Tohle kdysi chytit u maturity, tak jsem tam jeste ted, nejakych 20 let po ni :D
Clovek googlil, mozna spatne, na pocet kombinaci je kalkulacka, ale aby byl nejaky soucet?
Poradte nekdo prosim tu 25, zkusim pak prijit na tu 28 a mam tu tech cisel vic .. Neni to zadny ukol, neziskam nic, kdyz to sudoku, co se ke me dostalo, vyresim. Neni to soutez .. Je to jen o tom to vyresit, zmuchlat a vyhodit :) A priste si uz vedet rady .. Diky.