Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 29. 07. 2009 20:47

spik
Zelenáč
Místo: Ostrava
Reputace:   

Doučování střed. matiky přes ICQ

Přes školní rok jsem měl nějaké zdravotní problém a tudíž i velkou absenci, takže jsem neklasifikován z matematiky. Našel by se zde někdo ochotný, kdo by mi občas něco vysvětlil přes ICQ? Vyhovovalo by mi to tak více, než tady na fóru. Byl bych ochotný přispět i nějakou symbolickou částkou, ale opravdu jen symbolickou, jsem chudý student :)

zhruba se jedná o
* soustavy rovnic, nerovnice, funkce, logaritmy, goniometrické funkce a pár dalších věcí

děkuji všem za rady, vážím si jich :) a omlouvám se za někdy vyloženě stupidní otázky, ale matematika je má velmi slabá stránka :(

#2 29. 07. 2009 21:15

halogan
Ondřej
Místo: UK
Škola: IES FSV UK (09-12, Bc.)
Pozice: student
Reputace:   106 

Re: Doučování střed. matiky přes ICQ

Nechci ti kazit iluze, ale "doučování" přes ICQ (či jinou formu instantního messagingu) je nejen neefektivní, ale zároveň časově náročná pro obě strany.

Základem je teorie a její úspěšné pochopení. Doporučuji ti tedy, abys zasedl na pár dní s učebnicí, vzal k ruce Petákovou (pokud ji vlastníš, jinak stačí i učebnice) a počítal. Pokud nebude něco jasného, tak se zeptáš tady.

---

Nemyslím to nijak zle, ale pomůže ti to.

#3 29. 07. 2009 21:35

spik
Zelenáč
Reputace:   

Špatně jsem se vyjádřil, nemyslím vyloženě doučování, spíš dovysvětlení drobností, kterým nerozumím.

děkuji všem za rady, vážím si jich :) a omlouvám se za někdy vyloženě stupidní otázky, ale matematika je má velmi slabá stránka :(

#4 29. 07. 2009 21:38

halogan
Ondřej
Místo: UK
Škola: IES FSV UK (09-12, Bc.)
Pozice: student
Reputace:   106 

↑ spik:

Ty drobnosti můžeš poslat sem. Nebudeš vytěžovat jen jednu osobu, budeš mít náhled z více stran a minimalizuje se šance chyby.

Založ si tedy nové téma, vhodně jej nazvi a my se ti budeme věnovat.

#5 29. 07. 2009 21:43

spik
Zelenáč
Reputace:   

Tak jo, snad to nějak půjde :)

#6 30. 07. 2009 15:06

Olin
Místo: Brno / Praha
Reputace:   81 

Já jsem sem tam s něčím pomáhal přes ICQ kamarádkám (dokonce jsem se jednou pokoušel od základu vysvětlit goniometrii :-) ), ale je to opravdu hodně vysilující a taky dost neefektivní - zvlášť mi chybí něco jako kus papíru nebo tabule. S přímým osobním vysvětlováním mám lepší zkušenosti.

Matematika = královna věd. Analýza = královna matematiky. (Teorie množin = bohatství matematiky.)
MKS Náboj iKS

#7 31. 07. 2009 20:15

jendula11
Reputace:   

↑ spik:
Ohledně toho doučování koukám že jsi z Ostravy, já taky tak kdybys chtěl......

#8 02. 08. 2009 17:37

spik
Zelenáč
Reputace:   

jendula11 to by bylo perfektní, ale jak říkám, je toho dost a nemám až tak moc peněz, ale pokud bys mi pomohl, byl bych určitě rád

Zápatí