❗1. 8. 2026 (L) Fórum bude brzy uzavřeno 😿
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Ahoj, asik tento příklad nebude těžký. Jen bych potřeboval prvotní impuls, co s tím mám dělat.Nevím jestli se z toho má nějak sestavit třeba rce. nebo jak.Moc by mi to pomohlo, díky.
pomoci si vypocti uhly, pro ktere nastava tato rovnost, jsou dva (az na periodicitu, uvazujeme jen uhly 0 az pi). pomoci druhe podminky jeden z techto uhlu vypadne. pak uz jen spravny uhel dostadis do vyrazu a je to.
Nop, sinx=1/2 je (pi/6 a 5/6pi) + k2PIAaa to mam pak nekde dosadit?? JOp asik vypadne tech 5/6Pi pokud se nemylim.A pak?
souhlasim, , uvazujme uhly 0 az pi, tedy bez te periody. takze pro ktery z techto dvou uhlu plati ?
Tak ja myslim ze v prvnim kvadrantu to ma byt kladne takze vypadne tech (5/6PI) ne??
ok, takze . takze kolik je tedy ?
No, tedy cos(pi/3) je 60 stupnu, tedy 1/2 a ten Tg je √3/3.. To mám jenom potom sečíst spolu aa je to???
, s tim tangensem souhlasim.
ten cosinus jsem mel spatne uz jsem to opravil >> 1/2A ted to mam jenom secist spolu?
presne tak, ted uz to jenom sectes, takze vysledek je .
dííky moc, dost mi to pomohlo.
Dá sa to aj bez vyriešenia rovnice:tg je kladný,preto musí by? aj cos kladný,preto môžeš za sinx dosadi? všade 1/2
Díky kuknu na to.