Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
ahoj, mám trošku problém s úpravou sin dostala jsem se na výsledek integrálu
jenže závěrečná úprava je
no a já netuším, jak se dostanu k těm sin4x a cos3x, myslíte, že by vadilo, kdybych to nechala ve stavu v jakém mi to vyšlo?... je možné do toho mého výsledku dosazovat meze nebo musím dojít až k té závěrečné úpravě?
↑ simonaj1:
Tvoje riešenie nebude správne. Program mi vykreslil odlišné grafy pre tvoju primitívnu funkciu a pre funkciu, ktorú uvádza učebnica.
↑ lukaszh:no já myslím, že tentokrát to bude OK... je to podle wolframu a když dosadím meze do toho mého výsledku před záverečnou úpravou vyjdou mi výsledky jako na MAWu
↑ simonaj1:
Ak to vychádza, tak to môžeš nechať tak, nemusíš upravovať. Ja som to len rýchlo naťukal, možno som niekde spravil preklep.
↑ simonaj1:Pošli mi mail na st.sula@seznam.cz a já ti ten integrál pošlu mailem na papíře spočítaný!
Stenly

stenly neštvi, to máš tak krátkou paměť? když to můžeš poslat e-mailem tak to můžeš nahrát i sem.

↑ gladiator01:Stenly nabízí pomoc, tak bych ho nekáral. Taky se přikláním k tomu, že by bylo lepší, aby své řešení nahrál na web, ale pokud nechce či nemůže (sepisovat to na PC trvá déle než v ruce, ne každý ma skener, ...), nechť svoje řešení šíří mailem. Nicméně by bylo ku prospěchu, kdybychom byli následně o stavu mailového řešení informováni i my na fóru.
↑ stenly: integrál je hned na začátku diskuse
, ale nepotřebuji výsledek, ten mi umí najít i MAW nebo wolfram... bohužel se mi stává, že mi unikají některé výpočty mezi jednotlivými kroky těchto prográmků

↑ Kondr:
Stenly vždycky píše, že to spočítá na papír a pošle e-mailem, s toho usuzuji, že má možnost to nakopírovat do PC, tak to stejně tak může dát i sem. Jestli se za své výpočty stydí tak ať napíše, že to sem dávat nechce a neignoruje moje (a lukaszhovy) připomínky.

↑ gladiator01:Joj, to s tím skenerem jsem nedomyslel, máš recht, ale pointa byla jinde. Šlo mi o to, že si nemyslím, že máme právo (plynoucí z právního systému nebo pravidel fóra) po Stenlym chtít, aby s tím přestal. Požádat ho samozřejmě můžeme a ke slušně formulované žádosti (↑ Crusty:) se klidně přidám.
Stránky: 1