Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1 2
↑ JoJo:
Důvod pro podmínky mi není jasný. Smysluplnou argumentací na střední škole je fakt, že v zadání vystupovaly faktoriály, především ve jmenovateli. Vzhledem k tomu, že na SŠ se probírá pouze faktoriál přirozeného čísla (v některých případech i faktoriál nuly, 0!=1, tzv. prázdný součin), musí být "nejmenší vnitřek" (správně říkáme argument faktoriálu) z vyskytujících se faktoriálů přirozené číslo (popř. nula, berete-li 0!=1). U první úlohy musí být tedy
, popř.
a u druhé úlohy
, popř.
, berete-li také 0!=1.
Dále, ve výsledku může být faktoriál. Možná je jen předsudek studentů, že výsledek musí být "učesaný".
↑↑ Marian:
hmmm,no já matiku vypouštěla jedním uchem sem jedním tam ,když přišla písemka naučila se a bylo...jenže jak jsme dostali na procvičování celý třeták,tak jelikož mám individuál ,tak dost věcí mě chybí....i když profesora máme výborného na výklad...jenže písemku z toho píšeme hned v září a tak se snažím zaplnovat ty mezery..promin,chápu,že ze mě asi rosteš...nj z matiky mám vždy za 3
↑ halogan:
jasně zapomněla jsem na ně ,ale když je tam dám tak ten jmenovatel přece jde zkrátit..tak rpoč je to špatně?
↑ jarrro:
no dobře,tak nerovná,taky mě to přišlo blbost to dávat do kupy,ale zkusila jsem to..ja se za to nestydim..ale co tam jeda blbe,kdyz je udajne ta zavorka blbe roznasobena,kdyz am am ten faktorial na ktery jsem zapomnela
↑ halogan:
zkusila jsem to znova...nj dala jsem si víkend čistě na matiku...
↑ jarrro:
tak proč jste mi to neřekli hned,promin,ale čekám tady na to snad hodinu a pak mi řeknete,že to bylo dobře...tak jsem tu závorku dobře roznásobila ne,že ne faktoriály jsem zapomněla to je fakt,ale brala jsem to jako ,že tam jsou...takže výsledek je
(n+1).n
↑ halogan:
ja jsem netušila,že myslíte,že mám blbě ten konec roznásobení..myslela jsem,že je špatně ten první krok
↑ halogan:
Tak jsem to měla správně.krom toho závěru...díky
Stránky: 1 2