Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 04. 09. 2009 14:00

Katarina
Reputace:   

práce s Texem

Chtěla bych se zeptat, co dělám špatně nebo spíš co bych měla udělat aby se mi zobrazovaly symboly a okno pro zápis v Texu.
Dřív, když jsem na tomto fóru zapisovala nějaký příklad, tak na pravé straně vedle okna pro zápis bylo okno, kam jsem si příklad napsala a pak ho vložila mezi značky Tex a bylo to, ale teď to okno na pravé straně není a ani ty symboly.
To je nějaká chyba u mě nebo je změna na těchto stránkách?? Mě to předtím vyhovovalo.

#2 04. 09. 2009 22:53

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

Re: práce s Texem

↑ Katarina:

Zdravím,

není to chyba na tvé straně, jak tady sděluje vážený Admin, že byla nějak potíž a editor byl odstraněn.

Můžeš však psat pomocí tlačitka TeX nebo pomocí "dvou dolarů" $ (vzorec vkladaš mezi značky). Stručný návod je tady, nejaké speciality (nebo tam můžeš cvičit), ještě polopatické pomůcky :-) Nikdo se nebude zlobit, pokud zpočatku v příspěvku napíšeš, že potřebuješ pomoc se zápisem.

Hodně zdaru.

Zápatí