Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
↑ jack671:
Skús si to nakresliť. Vieš ako vyzerá kružnica? Vieš čo je polomer? Vieš čo je kartézska sústava súradníc? Ak áno, tak neexistuje problém.
Nakreslit si to, to mě samozřejmě napadlo jako první. Ono spíš vypadá, že já sám jsem nějak nepochopil zadání. Středová kružnice rovnice vypadá tedy takto (x+4)^2 + (y-1)^2 = 5^2 , pak je tu nějakej výsledek označenej jako nejvyššší bod [1;6], nejnižší [-9;1] což absolutně nechápu, kde se to vzalo.
↑ jack671:
Ahoj. Zbytečně to komplikuješ. Žádnou rovnici kružnice nemusíš vymejšlet (i když ji máš dobře), nakresli si obrázek a všechno z něj uvidíš, jak napsal lukaszh.
Ty dva body cos napsal.. [1,6] je špatně, to není ani jeden z těch čtyř bodů. [-9,1] není nejnižší, ale ten nejvíc vlevo, jestli ti to pomůže.
↑ jack671:pozri sa na graf a vidíš,že najvyšší,najnižší,najpravejší a najľavejší bod sú priesečníky kružnice s posunutými osami keďže je polomer 5 tak najvyšší bod je presne 5 jednotiek nad stedom a najnižší 5 pod stredom teda [-4;6] a [-4;-4] krajné body sú zase 5 jednotiek pred a 5 jednotiek za stredom teda [-9;1] a [1;1]

Stránky: 1