Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Co třeba když si vemem neorientovanou kružnici a symetricky ji zorientujeme? To jest, každou neorientovanou hranu nahradíme dvěma orientovanýma hranama oběma směry?
Oxyd napsal(a):
Co třeba když si vemem neorientovanou kružnici a symetricky ji zorientujeme? To jest, každou neorientovanou hranu nahradíme dvěma orientovanýma hranama oběma směry?
zabudol som spomenut este jednu podmienku:
medzi kazdymi dvomi vrcholmi existuje prave jedna hrana lubovolnej orientacie
dik za snahu, vies mi poradit este s tymto?
↑ kajco:
Takže je to vlastně úplnej graf na pěti vrcholech, kde každá hrana původního neorientovanýho grafu je zorientovaná právě jednim směrem. No, pořád může obsahovat orientovanou kružnici na třech vrcholech jako podgraf. Povedlo se mi nakreslit i graf, co obsahuje orientovanou kružnici na čtyřech vrcholech jako podgraf. Vlastně de jenom o to, nakreslit si těch pět vrcholů, dát si tam tu kružnici a doplnit hrany, aby to splňovalo podmínky.
Oxyd napsal(a):
↑ kajco:
Takže je to vlastně úplnej graf na pěti vrcholech, kde každá hrana původního neorientovanýho grafu je zorientovaná právě jednim směrem. No, pořád může obsahovat orientovanou kružnici na třech vrcholech jako podgraf. Povedlo se mi nakreslit i graf, co obsahuje orientovanou kružnici na čtyřech vrcholech jako podgraf. Vlastně de jenom o to, nakreslit si těch pět vrcholů, dát si tam tu kružnici a doplnit hrany, aby to splňovalo podmínky.
dik moc, velmi si mi pomohol
ak Ta este mozem poprosit, uploadnut tie obrazky/obrazok - ak by Ti to zabralo vela prace, tak nemusis
↑ kajco:
Doufám teda, že sem tam žádnou podmínku nepřehlédl. Stejným způsobem by mělo jít nakreslit i graf, co obsahuje kružnici délky pět -- to si můžeš zkusit sám.
Stránky: 1