Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ byk7:
se už nedá zjednodušit.
Ale:
Děkuji moc,opravdu v tom plavu.Vubec tomu nerozumim,existuje teda nejaka tabulka na odmocniny,jak se pocitaji?
A muzete mi poradit s prikladem?
7 -0,4* - 17 + -11 : 16 - - 4 Jsou tam rovne zavorky,ale nevim jak se tady vkladaji---ach jo... vysledek by mel byt 1.
3 8 3 9 3
↑ KennyMcCormick:
Děkuji muzete mi napsat nejake priklady odmocnin
jak se pocita kdyz je odmocnina v zavorce,nebo odmocnina na 0,01?
Vazne tomu nerozumim.....
Pekny den
↑ martas11:
Rovné závorky? Myslíš tím absolutní hodnoty? Ty se píšou současným stisknutím kláves W a pravého Altu.
Nebo máš na mysli kulaté závorky ()?
Hm, příklad byl asi myšlen jinak, páč tohle k výsledku 1 nevede.
↑ KennyMcCormick:
Děkuji odkaz mam vytištěný a snažím se ho pochopit,ale moc mi to nejde.....
↑ martas11: Hodně štěstí. A začni tím, že se naučíš číst a zapisovat matematiku tak, aby to ostatní chápali. Chápu, že TeX asi neumíš, ale i bez něj to jde, stačí používat závorky, zlomek se dá napsat třeba takhle: 1celá a 7/8, a když něco nejde napsat, tak to popsat hezky česky, abychom tu při radách nemuseli nad zadáním tak dlouho přemýšlet.
A co se týče odmocnin, nejlépe to uvidíš na konkrétním příkladu. Z věty "jak se pocita kdyz je odmocnina v zavorce,nebo odmocnina na 0,01?" toho moc nevyčteme. Lépe je napsat to co vidíš, např. závorka odmocnina ze tří konec závorky to celé na druhou.
↑ Cheop: OK, tak to opravím a rozepíšu. Díky za nalezení zadání k požadovanému řešení(o:
↑ martas11:

k té odmocnině..
↑ martas11: Pak napiš, kde se zasekáváš, proč ti tenhle typ příkladů nevychází.
↑ KennyMcCormick:No jo, ale jak se to teda počítá? (↑ byk7:)
↑ Tychi:↑ Tychi:
Děkuji moc,ale po pravde ja to proste nechapu,jsem hrozna-ja vim.Hned ten začátek mi není jasny.Mohli by jste mi vysvetlit hned tu prvni zavorku celou,je to absolutni hodnota a jak jste k tem cislou prisli?
Ja to asi nepochopim,nikdy jsem to v zivote nepotrebovala,tak nevim proc to ve skole na nas chteji.....