Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
nakresli si číselnou osu, vyznač si body 0 a 4 a koukni, kde leží trojka, jestli mezi odpověď je ano, jestli zlevé strany 0 nebo zpravé strany čtyřky, pak je odpověď ne.
jinak špičatá závorka značí, že tam krajní bod patří, kulatá značí, že tam krajní bod nepatří (např.
-1 není v intervalu, 3 ano)
Interval je od něčeho až po něco. Takže třeba "od dvou do čtyř". No ale je tu otázka, jestli ty krajní body (v mym příkladě dvojku a čtyřku) počítat či ne. Když ne, tak se to značí kulatou závorkou u danýho čísla; když ano, značí se to špičatou či hranatou závorkou.
Takže třeba v intervalu (2; 4) není ani dvojka ani čtyřka (říká se mu interval otevřený). V <2; 4> je dvojka i čtyřka (říká se mu interval uzavřený). V <2; 4) je dvojka, ale ne čtyřka (řiká se mu polouzavřený či polotevřený či "zleva uzavřený, zprava otevřený"). No a konečně v (2; 4> není dvojka, ale zato tam je čtyřka (opět polouzavřený či polootevřený, či "zleva otevřený, zprava uzavřený").
EDIT: Sem pomalej. x(
Ahoj, mám takový problém. Nemůžu vyyřešit tuto úlohu, ale přide mi, že tam něco chybí k tomu abych ji mohl spočítat. koukněte na to a dejte mi vědět.. Nemůžu se hnout zmístaa, mám jich tu takových více. Potřebuji nakopnout.
Příklad : Zahrada tvaru pravoúhlého trojúhelníka je oplocena pletivem dlouhým 364 m. Nejkratší strana měří 26 m. Vypočtěte rozlohu zahrady..
Díky Daxter