Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím chtěl bych se zeptat na výpočet dvou limit trochu se ztrácím ve výpočetech. Vůbec nevím jak s tim pohnout výsledky mám od kamaráda ale nechci to jen ,,tupě" opsat to mi u zkoušky nebude nic platný :) díky za pomoc všem k si tim ví rady.
↑ Dare4you:
Polsední "vzorec" není správný. Jsou tam dvě zásadní chyby. Prvu chybou je, že chybí znak limity s udáním, k čemu se blíží "x", druhou chybou je, že je v takovém vzorci plus a nikoliv minus.
U druhé úlohy pomáhat nebudu a de facto, u druhé také ne, protože pokud neumíš použít l'Hospitalovo pravidlo, pak neumíš derivovat. Ovšem učit někoho derivovat takto on-line vyžaduje notnou dávku času.
Upřesní svůj výrok o tom, co vlastně neumíš. Bez této informace je jakákoliv pomoc málo platná.
↑ Dare4you:tg 5x můžeš derivovat jako složenou funkci, vnější je tg vnitřní 5x
co se týče té -1, tak to se týkalo jen toho modře psaného vzorce dole ne výsledku příkladu.
↑ Matýsek:
1) Převeď rozměry 1 DVD z milimetrů na decimetry.(každý rozměr vydělíš číslem 100)
2) Tyto rozměry mezi sebou vynásob a dostaneš objem 1 obalu v litrech.
3)Tímto číslem poděl objem kufru auta.
4) Výsledek bude počet obalů DVD, které se do kufru vejdou.
Pokud jsem dobře počítal pak výsledek:
↑ Matýsek:
prečítaj si pravidlá, bod 4
http://forum.matweb.cz/misc.php?action=rules
Riešil by som to asi objem kufra delené objem jedného DVD..
↑ Cheop:, ↑ Redvo:
Zdravím vás,
úloha nejen porušuje pravidla, ale navíc je zadání nekorektní - v čem?
↑ Marian:
Mariane, srdečně zdravím a odhaduji, že požadavkem autora původního dotazu jsi byl nějak rozhozen.
Také jsem se tak zbytečně trochu rozhodila při čtení nekterých témat, ale zás mám já potřebu pročítat něco o utopistickém minulém století, což se objevilo v přímé časové souvislosti s moji záslužnou výchovnou práci? :-)
Ber to tak, jak to umiš pravě Ty :-)
↑ Tychi:
Hezký pozdrav :-)
tomu vzorci nepomůže žádná úprava - je to tak? - buď má být napsan spravně nebo nijak. A doporučit v tématu, kde se vyskytuje vážený Marian, odkaz na příklady výpočtu limit posloupnosti bez komentáře, že to není totež, jako limita funkce, vyžaduje velkou odvahu, tu bych neměla :-)
Proto autorovi dotazu doporučím stranky www.mojeskola.cz (výuka, matematika krokem nebo tak nějak) : http://www.mojeskola.cz/Vyuka/Php/Learn … rokem1.php (v adrese stačí měnit číslo kapitoly, aby prošel asi 6 lekcí). Navíc u těchto typu limit nepotřebuje l'Hospitale, ale "pozoruhodné limity", těch je tady na fóru vyřešeno hodně.
------
А что осталось без ответа, заполнит пустота. День, осенний день...
↑ Cheop:
Ano, nemám nejmenších pochyb, že to z kolegou Redvo víte. Ještě k zaokrouhlování - počet obalu se zaokrouhloval dolu (ne dle pravidel zaokrouhlování), je to tak?
Nevím, co kolegyňku vedlo k tomu, že úlohu umístila zrovna do tohoto tématu - už jsem v tom hledala nějakou optimalizaci (a také by optimalizační úloha nebyla dostatečně zadana). Pravda, v tématu vystupuje kolega Marian, který již nějakou dopravu optimalizoval, jak oznamuje v tomto příspěvku č. 14.
Ukončuji OT v tomto tématu a hezký pozdrav :-)