Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Na vzorce je Math. Jestli myslíš, jak vložit vzorce do textového dokumentu (Writeru), tak dáš Vložit -> Objekt -> Ole objekt -> Vzorec OpenOffice.
Okno se ti rozdělí a ve spodní části můžeš psát vzorce, kliknutím do hlavní části zneaktivníš vzorec a můžeš psát dál text, dvojklikem na vzorec ho můžeš editovat.
V části okna pro psaní vzorce ti po stisknutí pravého tlačítka myši vyjede nabídka z operátorama, atd.
díky moc, to jsem zvládl, ale nevím jak udělat vzorec, aby se mi tam objevil výsledek.( př. F nahoře nad F je - nekonečno, dole pod písmenem je plus nekonečno krát zlomek v čitateli x na druhou plus jedna polovina a ve jmenovateli 153 a když už to vytvořím , jak s tím dál pracovat, aby po dosazení čísel mi to vypočítal
↑ ondrax:
Zdravím, pravděpodobně potřebuješ něco počítat v Calcu (je to tak?) ale pochybuji, že bude pracovat s nekonečném (jelikož pracuje s daty, co jsou v buňce).
Napíš zcela konkrétně, který problém řešíš (slovnímu zápisu vzorce nerozumím ani trochu, co jsou ta F s nekonečnem?).
↑ ondrax:
Pokud nemáš žádnou knihu na OpenOffice, tak se podívej na návody tady: http://www.openoffice.cz/navody
Pokud se má vzorec vložit do textu (třeba jen sepisuješ protokol do fyziky, ne výpočty), tak je to přes Math, jak popisuje kolegyňka ↑ gladiator01:. Něco v takovém smyslu.
Pokud ná být i výpočet, potřebuješ Calc (v takovém smyslu).
Zkus si v tom udělat jasno.