Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
↑ halogan: zdravím, já bych to asi umocnila na druhou a pak provedla diskusi kvadratické rovnice s parametrem. Může být?
Edit - až jsem umocnila, tak jsem zjistila, že není ani kvadratická, jen lineární.
↑ halogan:
to se omlouvám - ještě jsem editovala svůj příspěvek, rovnice není ani kvadratická.
Pro Matragorn - umíš to tedy umocnit na druhou?
-----
OT k nakreslení - toto bych jinak neřešila, než graficky pro dvě funkce (levou a pravou) - ale neměla jsem časovou možnost, snad jindy se zapojim (abych odčinila průběhy funkcí).

Já tam ty nulové body vidím. Ale tady jde o jinou věc. Když máš absolutní hodnotu, tak to neznamená honbu za nulovými body a pak to "dycky vyjde podle toho supr vzorečku". O to mi nejde. Máš tu dvě lineární funkce (to jsou takové nakloněné čáry), které máš pomocí abs. hodnot trochu překlopené. A o to mi šlo, ne o nějaké body.
To je vše fuk. Milá kolegyňka tu navrhuje pěkné řešení, které tě do cíle dostane bezpečně, bez nějakých lajn.
Stránky: 1