Matematické Fórum

1. 8. 2026 (L) Fórum bude brzy uzavřeno 😿

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 08. 01. 2010 18:10

hradecek
Pozice: Student
Reputace:   25 
Web

Goniometricke Slovne Ulohy

Ahoj vedel by mi niekto pomôcť aspoň s niektorými z týchto [b]zakrúžkovaných úloh?
Za každú jednu som vďačný.
Obrázok

Netrápte sa nad svojimi problémami s matematikou, môžem vás uistiť, že tie moje sú ešte väčšie. ~~Albert Einstein~~
Jak spozná člověk, že není pitomec ? - Moudrý člověk to nepozná nikdy a blbci je to jedno. ~~Jak přicházejí básnici o iluze~~
Někteří lidi se nikdy nezmění. Anebo se rychle změní a pak se zase rychle změní nazpátek. ~~Homer Simpson~~

• (téma jako vyřešené označil(a) hradecek)

#2 08. 01. 2010 18:16

Tychi
Škola: MFF UK
Reputace:   56 
Web

Re: Goniometricke Slovne Ulohy

Nakreslis sis obrázek? To obvykle vede k řešení nejrychleji. Z něj uvidíš co máš dáno a kterou funkci máš tedy použít k nalezení hledaného.

Vesmír má čas.

#3 08. 01. 2010 18:17 — Editoval jelena (08. 01. 2010 18:28)

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

↑ hradecek:

Zdravím,

je potřeba použit obrázek od Ivany (děkuji :-) zkus to zakreslit a umístit své nákresy, pokud ještě bude problém.

Stín na kopci nebo jiný stin

---
OT k podpisu autora tématu - tuto báseň v proze (originál) skutečně celou odrecituji nazpaměť, neuškodí :-)

#4 08. 01. 2010 18:49

Tychi
Škola: MFF UK
Reputace:   56 
Web

9.93. Já jsem to v roce 1998 řešila takto, jen čísla byla trochu jiná..
http://forum.matweb.cz/upload/1262972800-vez_resize.jpg

Vesmír má čas.

#5 09. 01. 2010 14:48 — Editoval hradecek (09. 01. 2010 15:14)

hradecek
Web

↑ jelena:Sranda presne tie isté príklady. Vďaka.
↑ Tychi:Jo ďakujem vyšlo mi to s neuveriteľnou presnosťou :D.
A chcel by som sa ešte spýtať na 9.94, neviem k nemu nakresliť obrázok viz.: Obrázok. Mohlo by byť ? Alebo ten hnedý uhol bude hneď pod tým sivým ?

Netrápte sa nad svojimi problémami s matematikou, môžem vás uistiť, že tie moje sú ešte väčšie. ~~Albert Einstein~~
Jak spozná člověk, že není pitomec ? - Moudrý člověk to nepozná nikdy a blbci je to jedno. ~~Jak přicházejí básnici o iluze~~
Někteří lidi se nikdy nezmění. Anebo se rychle změní a pak se zase rychle změní nazpátek. ~~Homer Simpson~~

#6 09. 01. 2010 16:36

Reshi
Reputace:   

↑ hradecek: imho by to mal byť ten hnedý hneď pod tým sivým. Teda chápem to tak, že výškový uhol znamená uhol od priamky, ktora vedie od pozorovateľa ku stožiaru a na stoťiar je kolmá, nahor a hĺbkový naopak nadol. :)

#7 09. 01. 2010 20:43

hradecek
Web

Vďaka už mám všetky príklady vyriešené.

Zápatí