Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 08. 01. 2010 18:10

hradecek
Pozice: Student
Reputace:   25 
Web

Goniometricke Slovne Ulohy

Ahoj vedel by mi niekto pomôcť aspoň s niektorými z týchto [b]zakrúžkovaných úloh?
Za každú jednu som vďačný.
Obrázok

Netrápte sa nad svojimi problémami s matematikou, môžem vás uistiť, že tie moje sú ešte väčšie. ~~Albert Einstein~~
Jak spozná člověk, že není pitomec ? - Moudrý člověk to nepozná nikdy a blbci je to jedno. ~~Jak přicházejí básnici o iluze~~
Někteří lidi se nikdy nezmění. Anebo se rychle změní a pak se zase rychle změní nazpátek. ~~Homer Simpson~~

• (téma jako vyřešené označil(a) hradecek)

#2 08. 01. 2010 18:16

Tychi
Škola: MFF UK
Reputace:   56 
Web

Re: Goniometricke Slovne Ulohy

Nakreslis sis obrázek? To obvykle vede k řešení nejrychleji. Z něj uvidíš co máš dáno a kterou funkci máš tedy použít k nalezení hledaného.

Vesmír má čas.

#3 08. 01. 2010 18:17 — Editoval jelena (08. 01. 2010 18:28)

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

↑ hradecek:

Zdravím,

je potřeba použit obrázek od Ivany (děkuji :-) zkus to zakreslit a umístit své nákresy, pokud ještě bude problém.

Stín na kopci nebo jiný stin

---
OT k podpisu autora tématu - tuto báseň v proze (originál) skutečně celou odrecituji nazpaměť, neuškodí :-)

#4 08. 01. 2010 18:49

Tychi
Škola: MFF UK
Reputace:   56 
Web

9.93. Já jsem to v roce 1998 řešila takto, jen čísla byla trochu jiná..
http://forum.matweb.cz/upload/1262972800-vez_resize.jpg

Vesmír má čas.

#5 09. 01. 2010 14:48 — Editoval hradecek (09. 01. 2010 15:14)

hradecek
Web

↑ jelena:Sranda presne tie isté príklady. Vďaka.
↑ Tychi:Jo ďakujem vyšlo mi to s neuveriteľnou presnosťou :D.
A chcel by som sa ešte spýtať na 9.94, neviem k nemu nakresliť obrázok viz.: Obrázok. Mohlo by byť ? Alebo ten hnedý uhol bude hneď pod tým sivým ?

Netrápte sa nad svojimi problémami s matematikou, môžem vás uistiť, že tie moje sú ešte väčšie. ~~Albert Einstein~~
Jak spozná člověk, že není pitomec ? - Moudrý člověk to nepozná nikdy a blbci je to jedno. ~~Jak přicházejí básnici o iluze~~
Někteří lidi se nikdy nezmění. Anebo se rychle změní a pak se zase rychle změní nazpátek. ~~Homer Simpson~~

#6 09. 01. 2010 16:36

Reshi
Reputace:   

↑ hradecek: imho by to mal byť ten hnedý hneď pod tým sivým. Teda chápem to tak, že výškový uhol znamená uhol od priamky, ktora vedie od pozorovateľa ku stožiaru a na stoťiar je kolmá, nahor a hĺbkový naopak nadol. :)

#7 09. 01. 2010 20:43

hradecek
Web

Vďaka už mám všetky príklady vyriešené.

Zápatí