Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Potřeboval bych pomoct s pár příkladama jestli by to šlo .Máme to doma na procvičení a já se v tom tak trochu ztrácím.Díky
http://img707.imageshack.us/img707/4105/priklady.jpg
↑ zdenek1:
můžu se zeptat jak jste na tyto rovnice přišel?.. dvě rovnice řešením být nemůžou ne? a ještě prosím jak se přišlo na " a = 1/5 " . díky
↑ Progresive:
Na které rovnice? Já jich tam napsal víc.
Dvě paraboly řešením být můžou. (Klidně i víc). Omezil jsem se jen na paraboly s osou rovnoběžnou s osami souřadnic.
a ještě k 2. příkladu u tečny se da spočítat ještě konkrétně ten bod dotyku ( stejně jako u sečny ) jestli si dobře vzpomínám? podle vzorců.. ale nějak mi to nevychází , respektive mi vycházejí divná čísla...
↑ Progresive:
Bod dotyku jsem nehledal, pprotože to nebyla otázka. ALe není problém ho dopočítat.

Mně ta čísla divná nepřipadají.
Super díky, mě tam vycházelo něco jako 2.287 .. asi špatně dosazeno... Děkujeme moc ;) .. mohl by jste nám ještě poradit s těmi nerovnicemi?
↑ zdenek1:a ještě jednou prosím ja kse přišlu na tu 1/5?
↑ Progresive:

Nulové body
, 
udělejte náčrtek a určete znaménka v příslušném intervalu

Nulové body -2, 0 3
↑ Progresive:
Dosadit souřadnice
za
a souřadnice
za 

U té druhé úplně stejně