Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahojte. Asi budu za naprostýho magora, ale potřebuju poradit, protože nevim jak počítat sin-1.
příklad : sin alfa = 0.283425
alfa = sin-1 0,283425 = 16, 46472623 ( tak a tady nechápu, jak se k tomuhle číslu došlo)
zbytek už vypočítat umim :-). A cos-1, tg-1 se pak počítá úplně stejně?
Děkuju moc.
když mě tam pořád vychází tohle číslo :-)
0.2873636833079928
Už sem z toho zoufalá. Kalkulačku sem si našla online s těmihle funkcemi. Přemejšlim nad tím už 3 dny a pořád se nemůžu dopočítat. Prosím tě vysvětli mi to úplně po lopatě. Děkuju :-D
počítám přes tuhle kalkulačku http://www.kalkulacka.info/
↑ Adrasiteia:
Zdravím,
problém bude nastavení "radiany - stupňě" - je nastaveno na radiany (buď to přepočti na stupně) nebo používej kalkulátor, který máš ve WINDOWS - přislušenství - kalkuláčka přepnout v Zobrazit na "vědecká" - a zvolit si nastavení jednotek (pro výpočet úhlu je nutné mít zaškrtnuto okénko Inv (úplně nalevo). Případně se ozví, zda se podařilo.
↑ Tychi: Zdravím, je to OT, ale mám speciální prosbu od Macy - že si máš určitě přečíst jeji zprávu o úspěšné zkoušce:-) což s radosti vyřizuji.
↑ jelena:
Ježíši si zlatíčko :-D. To vážně funguje. Na to bych teda nepřišla.
Děkuju Vám oběma.
↑ jelena:Tak já OT děkuju za vyřízení. Téma se mi opravdu podařilo přehlédnout(o:
↑ Adrasiteia:Označuji tedy téma jako vyřešené.